Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Communiceert ADSL USB modem ook via je TCP/IP??

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Aangezien ik geen Ethernet kaart in mijn computer kan aansluiten daar dat mijn TCP/IP hopeloos corrupt maakt, vraag ik mij af of ik toch ADSL kan nemen door een ADSL USB modem te nemen.
  Werkt het USB modem buiten je PC Netwerk om, of niet?
 • Volgens mij wordt een USB modem door windows gewoon behandelt als een USB netwerkkaart en dus zal hij TCP/IP koppelen eraan, je kan beter even uitzoeken waarom je TCP/IP corrupt is/raakt, welk OS en welk SP-level?
 • OS is Windows ME

  SP (Service provider?) is Planet
 • Met SP-level wordt bedoeld welk service pack je draait.

  Ik ben nooit zo onder de indruk geweest van Windows ME. Is upgraden naar XP geen optie?
 • Een USB modem maakt zeker gebruik van de IP configuratie, anders zou het Inet niet werken (vrijwel alle internet communicatie gaat over TCP/IP).

  Zoals hierboven al staat, waarom is je huidige IP configuratie over de zeik?
  Hoe weet je dat, wat voor problemen heb je?

  Het advies upgraden naar WIN XP kan ik inderdaad ook aanraden, WIN ME heeft soms zeer eigenaardige problemen, als ken ik genoeg klanten die het zonder problemen gebruiken.
 • Ik weet dat mijn TCP/IP gedoe in de war raakt als ik ook maar iets installeer dat iets toevoegt aan "netwerk":
  Het gebeurde na het installeren van een video bewerkingsprogje dat blijkbaar wat protocollen aan het netwerk had toegevoegd. Toen kon ik opeens niet meer inbellen: enige oplossing toen om weer te kunnen inbellen (nog via ISDN) was toen om syteem herstellen te gebruiken en de video prog eruit te gooien.

  Nu na het installeren van een ethernet kaart dat natuurlijk ook dingen toevoegt aan de netwerk protocollen gebeurt exact hetzelfde. Kon niet meer inbellen via ISDN, en na het aansluiten van ADSL modem lukte het installeren hiervan ook niet, het werd niet gedetecteerd (heb ik al een ander onderwerp over op dit forum).

  Wat zijn de nadelen, gevaren van upgraden naar XP? Wat kost het ongeveer??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.