Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

outlook of outlook express ivm backup??

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hallo,

  Na een crash ben ik van outlook express alle adressen uit mijn adresboek + mijn opgeslagen mailtjes kwijt geraakt.(stom,geen backup!!).
  Hoe kan ik eenvoudig regelmatig een backup maken van outlook express,of is dat makkelijker uit te voeren met outlook??

  Mvrgr.
 • Ik denk dat het met Outlook wat makkelijker gaat, want in Outlook sla je alles op in één bestand, terwijl in Outlook Express voor ieder mapje een apart bestand wordt gemaakt en van je adresboek moet je handmatig een backup maken.

  In Outlook worden alle adressen en mails opgeslagen in hetzelfde .pst bestand. Als je hier een backup van maakt, heb je meteen alles gebackupped.
 • Wat je ook kan doen, is een aparte map maken, en daar regelmatig je mailtjes die je wil bewaren heen slepen. Eventueel opgedeeld in submapjes IN en UIT of "E-mail pietje", "E-mail-jantje" enz. Bevalt ons uitstekend. We maken dan tevens de eigenlijke Postvak In en -Uit telkens helemaal leeg. Lekker overzichtelijk.

  Jan de Boer
 • Kijk en daar heb ik dan weer m'n vraag over, goed dat ik dit subject zie!

  Als ik nou 1300 mailtjes in een map heb staan, en een hele hoop mailtjes hebben hetzelfde subject, dan vraagt m'n computer of ik de mailtjes wil overschrijven of het kopieren wil annuleren. Hoe kan ik zorgen dan hij alle mailtejs gewoon los opslaat onder bijvoorbeeld:

  subject(1).eml
  subject(2).eml

  etc.

  Iemand een idee? Ik zou namelijk alles op een cd willen zetten en dan de mailtjes los willen kunnen openen.
 • Of hier een programma voor is, weet ik niet. Wellicht wel, maar ik heb daar nog niet naar gezocht. Wij lossen dat nog steeds op door die (1), (2) enz. handmatig toe te voegen, of de titel anderszins aan te passen.
  Overigens wel een interessante vraag.

  Jan de Boer
 • Tja, dat wordt lastiger als je dat zoveel keer moet doen.. :-?

  Toch bedankt!

  Groetjes,

  Bas
 • Toch maar met Outlook gaan werken en dan maar 1 bestandje hoeven backuppen?
 • http://insideoe.tomsterdam.com/backup/
  http://ajsystems.com/obp4.html
  http://ajsystems.com/ea7.html
 • Op zich prima antwoorden. Niets mis mee. Maar sites zoals http://insideoe.tomsterdam.com/backup/ e.d. gaan over de backup van de actuele Outlook Express bestanden. Dus de complete set van dbx-files, die dan later weer geïmporteerd kunnen worden, bv. na opnieuw formateren. Alleen ik meen begrepen te hebben dat het voor een deel ook gaat om afzonderlijke mailtjes ergens te laten. Doorgaans wil je je postvakmappen nl. wel eens opschonen dacht ik. Wij althans laten de berichten nooit eindeloos daarin staan, omdat je dan al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Dus slepen wij de berichten die we beslist willen bewaren regelmatig naar een gewone directory. En daar haakt één van de reacties op dit topic ook op in, met de vraag of daar ook een handige optie voor bestaat, bv. om dubbele bestandsnamen te ondervangen. Daar geeft mister tomsterdam dus geen antwoord op.

  Jan de Boer
 • [quote:85d439e8b3="J. de Boer"]Op zich prima antwoorden. Niets mis mee. Maar sites zoals http://insideoe.tomsterdam.com/backup/ e.d. gaan over de backup van de actuele Outlook Express bestanden. Dus de complete set van dbx-files, die dan later weer geïmporteerd kunnen worden, bv. na opnieuw formateren. Alleen ik meen begrepen te hebben dat het voor een deel ook gaat om afzonderlijke mailtjes ergens te laten. Doorgaans wil je je postvakmappen nl. wel eens opschonen dacht ik. Wij althans laten de berichten nooit eindeloos daarin staan, omdat je dan al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Dus slepen wij de berichten die we beslist willen bewaren regelmatig naar een gewone directory. En daar haakt één van de reacties op dit topic ook op in, met de vraag of daar ook een handige optie voor bestaat, bv. om dubbele bestandsnamen te ondervangen. Daar geeft mister tomsterdam dus geen antwoord op.

  Jan de Boer[/quote:85d439e8b3]

  Als je je verdiept in de rest van de linkjes die ik gaf… :wink: Daar komt bij: het is altijd goed om wat basics te kennen over het hoe en wat van e-mail backuppen. Ik heb al 1000 berichtjes gezien in fora: "Hoe maak ik een backup van mijn e-mail en zet ik die weer terug". Dat soort vragen komen voortdurend terug…En ja, als verschillende mensen met verschillende problemen posten in een en dezelfde thread… :o :o :o
 • [quote:094eb9e395="Ben Jonson"]
  Als je je verdiept in de rest van de linkjes die ik gaf… :wink: Daar komt bij: het is altijd goed om wat basics te kennen over het hoe en wat van e-mail backuppen. Ik heb al 1000 berichtjes gezien in fora: "Hoe maak ik een backup van mijn e-mail en zet ik die weer terug". Dat soort vragen komen voortdurend terug…En ja, als verschillende mensen met verschillende problemen posten in een en dezelfde thread… :o :o :o[/quote:094eb9e395]De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je gelijk hebt Die tweede en derde link zijn inderdaad een antwoord. Ik kende alleen tomsterdam, en was na een slechts vluchtige blik in de veronderstelling dat die andere twee van gelijke strekking waren. Overigens was mijn reactie zeker niet als kritiek bedoeld!

  Jan de Boer
 • Ik heb een probleempje dat min of meer aansluit bij deze topic.
  Ik heb voor outlook express archiefmap een map aangemaakt voor
  mijn email berichten en deze map staat op een andere (D) schijf omdat ik met drive image nogal eens de C partitie vernieuw.
  Helaas na weer mijn image geplaatst te hebben en deze map weer aangewezen te hebben worden de Emails niet herkend hoewel ze wel degelijk aanwezig zijn. Nieuwe Emails worden ook weer in deze map opgeslagen en zijn wel oproepbaar .Is hier een oplossing voor?
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is
  dries
 • Heb je na het aanwijzen van die map, wel de mails geïmporteerd?
  (E-mail uit een archiefmap importeren)
 • ja dat heb ik geprobeerd maar ik krijg dan de melding dat de map in gebruik is bij OE.Lijkt mij een typische microsoft kwaal laat de linkerhand niet weten wat de rechterhand doet.
 • [quote:19b8779885="driessr"]Ik heb een probleempje dat min of meer aansluit bij deze topic.
  Ik heb voor outlook express archiefmap een map aangemaakt voor
  mijn email berichten en deze map staat op een andere (D) schijf omdat ik met drive image nogal eens de C partitie vernieuw.
  Helaas na weer mijn image geplaatst te hebben en deze map weer aangewezen te hebben worden de Emails niet herkend hoewel ze wel degelijk aanwezig zijn. Nieuwe Emails worden ook weer in deze map opgeslagen en zijn wel oproepbaar .Is hier een oplossing voor?
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is
  dries[/quote:19b8779885]Dat dit gebeurt lijkt me heel begrijpelijk. Blijkbaar heb je na het terugplaatsen van die image apart actie ondernomen om archiefmap van Outlook Express opnieuw aan te wijzen, zijnde dezelfde lokatie als eerst. Hiermee heb je hem ongewild geheel opnieuw geactiveerd. En daar zit em net nou de kneep, want hiermee heb je de oude inhoud gewist, of in ieder geval ontoegankelijk gemaakt. Je had van te voren een backup moeten maken van die archiefmap naar een tijdelijke map op D. Bij het opnieuw activeren van Outlook Express had je dan probleemloos die map kunnen importeren.

  Jan de Boer

  Edit:
  Jij probeerde de bestaande map te importeren, maar die was natuurlijk in gebruik door OE. Logisch dat je die foutmelding kreeg.
 • Het klopt inderdaad,volgende keer beter en bedankt
  vr groet
  Dries

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.