Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Berichten verwijderen van de server in OE

Anoniem
J. de Boer
5 antwoorden
 • In het algemeen weet ik zolangzamerhand wel met de berichtregels in Outlook Express om te gaan. Het grootste deel van de spam verdwijnt meteen in de map verwijderde items. Een vluchtige blik, alles selecteren en delete. Geen probleem. Maar verschillende berichten wil ik eigenlijk meteen op de server al verwijderen, die zijn zo overduidelijk rotzooi, dat ik zeker weet dat de geselecteerde trefwoorden nooit in een wel gewenst mailtje kunnen zitten.

  Outlook Express biedt die optie. Alleen deze lijkt niet te werken. De betreffende mail wordt wel op grond van de betreffende regel gefilterd, maar verschijnt nog steeds in de map verwijderde items, en dat terwijl ik deze meteen helemaal kwijt wil, zodat ik de ergernis er ook niet van heb.

  Vraag dus, klopt het dat dit niet werkt in Outlook Express, of is dit server afhankelijk? Ik heb verschillende accounts, Chello, HCC-net en nog enkele, maar ik communiceer uitsluitend via Chello. Het bedoelde geval is toevallig spam die binnenkomt via mijn HCC-account. Kan dat misschien de oorzaak zijn? Ik bedoel via een standaard verbinding (Chello) mail van een andere account binnenhalen.

  Voor de duidelijkheid: Ik begrijp dat de bedoelde optie niet werkt op berichtregels betreffende de berichttekst, nl. controle van die regel kan alleen plaatsvinden na downloaden van het bericht. Mijn vraag betreft dus regels op de onderwerptekst.

  En verder, ik weet het, er zijn spamkillers in overvloed, maar ik wil het gewoon bij voorkeur met de bestaande middelen oplossen.

  Jan de Boer
 • en als je de map verijderde items leegmaakt bij het afsluiten? Is dat een optie?

  t.
 • [quote:48e9cdd7e4="teacher"]en als je de map verijderde items leegmaakt bij het afsluiten? Is dat een optie?

  t.[/quote:48e9cdd7e4]Dat doe ik bij elke sessie, dat is het punt niet. Outlook Express biedt die optie van direct van de server verwijderen, waarmee ik die ergernis dus helemaal niet zou hebben, en dat lijkt dus niet te werken. Bij wijze van spreken, alsof een buurman alsmaar mijn vuilnisbak zou gebruiken. Dat is toch ook niet leuk?

  Jan de Boer
 • Ik ben toch zo vrij de vraag nog eens naar boven te halen. Herkent niemand dit? Volgens http://insideoe.tomsterdam.com/ waar een uitgebreide uiteenzetting staat kun je wel terdege op bepaalde kenmerken van de onderwerp-regel berichten meteen van de server laten verwijderen, zonder ze te downloaden. Alleen het werkt bij mij niet. OE filtert wel op die eigenschap, want hij gooit ze in de map verwijderde items. Maar hij zou ze dus helemaal niet moeten downloaden. Ik heb de betreffende berichtregel bovenaan staan.

  Jan de Boer
 • Tot nu toe geen antwoord gehad op mijn vraag, maar na wat experimenteren ben ik inmiddels wel wat wijzer geworden. Ik heb nl. ontdekt dat de actie "Verplaatsen naar een bepaalde map" de ingestelde regels anders leest dan de actie "Verwijderen van de server". Deze bevindingen wil ik toch hier weergeven, wellicht heeft iemand er wat aan.

  B.v. krijg ik op dit moment tientallen spammail met in de berichttekst "Paris Hilton", die blijkbaar dolgraag haar fraaiheden aan iedereen wil tonen. Makkelijk: "Paris Hilton" tussen de aanhalingstekens in één van de berichtregels zetten, actie: Verwijderen. Werkt perfect, alleen krijg ik ze nog wel in de map verwijderde items.

  Probeer ik nu hetzelfde met de actie "Verwijderen van de server", dan blijkt volgens mijn bevindingen dat het alleen werkt met afzonderlijke woorden, dus paris of hilton, maar niet als string, ook niet als die string tussen aanhalingstekens staat.
  Moet ik hier misschien de spatie in ascii-code aangeven?

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.