Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Goedkope anti-spam oplossing

Anoniem
Capone
6 antwoorden
 • Ik verbaas me over alle discussies over SPAM. Als ik SPAM ontvang klik ik in Outlook Express het betreffende SPAM-bericht aan, selecteer tabblad “Bericht” en kies “Regel maken op basis van bericht”. In selectie 1 staat de optie “Als de regel Van bepaalde personen bevat” al aangevinkt. In selectiegebied 3 staat dan al het adres van de afzendende spammer. Dit kan zo blijven. In selectiegebied 2 selecteer ik de laatste optie: “Verwijderen van de server”. Klik een paar keer OK en klaar is Kees. Daarna heb ik geen last meer van de betreffende spammer. Bovendien wordt het betreffende SPAM-bericht niet eerst gedownload en kost me dus ook geen kostbare telefoontikken.
  Verder valt het me op dat veel SPAM afkomstig is van spammers met YAHOO-adressen. Die hou je in één keer buiten de deur door de berichtregel uit te breiden. Dit doe je door in selectiegebied 3 op het aangegeven emailadres te klikken en in het verschijnende schermpje YAHOO toe te voegen. Ik vind het een perfecte oplossing voor SPAM en maakt volgens mij (dure) anti-spam software overbodig.
  Bij besprekingen in de diverse bladen tref ik de bovenstaande oplossing echter nooit aan. Vreemd toch? Minstens even vreemd vind ik dat deze mogelijkheid in Outlook zelf niet geboden wordt. Reden voor mij om voor mijn email Outlook Express te blijven gebruiken. Graag jullie reacties. Groeten, Bert
 • Veel (/alle) spammer gebruiken valse adressen voor het versturen van spam, dus op de manier zoals u spam 'weert' zal het blijven komen. Het is zelfs mogelijk dat het adres van een bekende misbruikt wordt om u spam te sturen.
  Wat u al aangeeft is dat er vooral veel yahoo adressen lijken te worden gebruikt. Het is eerder zo dat een yahoo adres voor een americaan vertrouwd overkomt en daarom veel spammers voor @yahoo.com lijken te kiezen.

  Om tegen spam een comerieel pakket te kopen gaat mij ook te ver. Ik gebruik al enige tijd de perfecte spam filter in mozilla thunderbird. Deze is gratis (MozillaPublicLicense soort GPL) en filtert intelligenter dan alleen de afzenderblokkeren.
 • De goedkoopste anti-spamoplossing is om je mailadres niet overal rond te strooien. Het mailadres van m'n provider is alleen bij goede bekenden bekend en voor de rest gebruik ik een gratis yahoo-adres voor webregistraties, forums, etc. Gevolg is dat ik na 2 jaar nog nooit spam op m'n reguliere adres heb gehad. :D
 • De door topicstarter beschreven manier van handelen is inderdaad de goedkoopste methode, die door een heleboel mensen wordt gebruikt. Je hoeft je niet te verbazen over die discussies, want die programma's die worden genoemd nemen dat werk enigszins uithanden, en zijn daarbij min of meer zelflerend. Ze herkennen bepaalde patronen etc. Maar als je het geld er niet voor over hebt, is die doe het zelf methode natuurlijk prima. Persoonlijk heb ik berichtregels op basis van onderwerp, op basis van afzender en op basis van Aan.

  Hoezo op Aan?
  Wel, ik heb een erg alledaagse naam, en daardoor bij twee providers een nogal eenvoedig e-mailadres, bestaande uit een combinatie van naam en een volgnummer. Spammers gebruiken die wetenschap door gewoon op goed geluk hun mail te versturen naar b.v. j.jansen1 t/m j.jansen99. Tien tegen één dat een heel groot percentage raak schiet. Ik constateer nu, dat veel spam mede wordt verstuurd (direct of op CC) aan een aantal vaste naamsvarianten van mijn adres. Dus die zet ik vrolijk in die berichtregel, zodat ik daar geen last meer van heb. Scheelt me ongeveer een kwart van alle spam.

  Zelf heb bovendien Outlook Express zo ingesteld, dat de berichten niet in het voorbeeldvenster worden weergegeven. Is net iets veiliger met het oog op virussen, want spam is eigenlijk altijd herkenbaar, dus die troep open je gewoon niet.

  Berichtregels op basis van afzender en op onderwerp hebben één groot probleem, ze verzinnen steeds opnieuw geintjes om die te omzeilen, bv. door viagra te schrijven als vi@gra, viarga enz. enz. En de afzenderadressen wisselen aldoor. Ze hebben gewoon een random-routine die steeds weer andere nepadressen verzint. Kortom, je blijft bezig.

  Jan de Boer
 • [quote:6ba2205afd="J. de Boer"]Zelf heb bovendien Outlook Express zo ingesteld, dat de berichten niet in het voorbeeldvenster worden weergegeven. Is net iets veiliger met het oog op virussen, want spam is eigenlijk altijd herkenbaar, dus die troep open je gewoon niet.[/quote:6ba2205afd]

  Waar kan je dat eigenlijk uitschakelen? Ik heb gezocht in OE, maar heb het niet kunnen vinden…
 • beeld - indeling - voorbeeldvenster weergeven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.