Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Telefoonaansluiting en overgang naar ADSL

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb een ISDN-aansluiting met het volgende:
  bij mij komt er uit de wandcontactdoos van KPN naast een normale KPN-stekker richting PC-analoog modem en daarop een stekker voor de telefoon, nog een kabeltje richting PC. Dat is blijkbaar voor ISDN?
  Bij de PC komt er een wirwar van kabels, een DN1-kastje en een WEBVOX. Verder nog een router waar ik met een portable kan inloggen op mijn bedrijf. De PC is via USB verbonden met internet.

  Wie kan uitleggen hoe e.e.a. aan elkaar hangt en of ik op ADSL kan overstappen en wat dan waar zou moeten komen?
  Ik heb wel begrepen dat er een Ethernetkaart in mijn PC moet, welk is het beste in prijs/kwaliteit? Ik wil nl. voortgaan met Demon met een 1024/512 abo, met een ethernetmodem gratis en zonder aansluitkosten.

  Wie weet raad, ik begrijp geen snars van dat bos aan kabels/kastjes.
  Peter.
 • Vergeet al die kabeltjes maar. Je moet uitzoeken waar je ISDN lijn het huis binnen komt. Je moet voor het eerste kastje in je huis al de splitter plaatsen. In deze splitter komt aan de ene kant de inkomende lijn en de kabel voor ADSL naar je modem. Aan de andere kant komt de ISDN lijn die verder gaat naar het eerste kastje. Vanaf de splitter moet je dus een nieuwe lijn (ronde telefoonkabel) trekken naar je modem. Vanaf je modem komt een netwerkkabel (UTP/cat 5 of cat 6) naar je PC. De overige kabels laat je gewoon liggen.
 • OK Herman, maar hoe zit dat nu met die kabel die extra uit de KPN-doos komt? Is dat de ISDN-kabel om te splitten?
  Hoe zit het dan met de telefoon die ook op de KPN-doos zit met een normale stekker?
  Ik zou ook graag uitleg willen hebben hoe dat nu eigenlijk geregeld is.

  Moet die telefoon dan na de splitter, en moet die dan in de muur of zo?

  Peter.
 • je moet de kabel hebben voor de eerste interne telefoon (of telefoonverdeler)
  als je namelijk de telefoon pakt voor de splitter gaat je internet zeer langzaam of niet meer
 • Kan je met twee telefoons tegelijk bellen? ( bijvoorbeeld: inbellen met pc en tergelijke tijd bellen)dan heb je ISDN, dit kasje zit meestal (in nieuwe huizen) in de meter kast en kan je zien aan een kastje dat room kleurig is en ongeveer 12 bij 15 groot is.
  Of lijk het hier op http://www.kpn.com/br2/ng/catalog/cat_ProductOverview.jsp?c=ok&categoryOID=-15948&site=0&channel=0

  ISDN is alleen handig als u wil bellen, gebeld worden faxen en de rest van de familie ook de kans nog wil geven dat zij ook nog kunne bellen.
  ISDN1= 4 telefoon nummers
  ISDN2= 8 telefoon nummers of meer (voor bedrijven)

  Bij ADSL heeft u Minimaal een kpn-basis-telefoon ( 1 tel.nummer)Abonnement nodig wilt u kunnen Adsl'en ( Dit kan verandert zijn maar dat weet ik niet zeker)

  ADSL kan 24 uur aan staan zonder dat dat u telefoon tikken kost.

  U heeft Isdn dus dan krijgt (als u het goed besteld)u een eternet-isdn-modem.
  Dit betekent dat u dan 4 tel.nummers heb en een vaste internet verbinding.
  Het beste is om te vragen of dit nu wel nodig is, want men kan nu alles regelen via het internet.
  Overleg met uw netwerk beheerder/baas wat de beste optie is voor u.

  Een eternet kaart is vanaf 6€ tekoop gewoon een pc winkel binnen lopen en u vraag om een netwerk kaart en u bent klaar.

  succes, NoNoAD
 • OK, Sjouwer en NoNoAD,
  er gaat een kabel rechtstreeks vanuit het aansluitpunt in de woonkamer naar het DN1-kastje in de buurt van mijn PC.
  Op dat aansluitpunt zit een telefoon met een normale stekker.

  Om op mijn werk in te kunnen loggen heb ik de WEBVOX-constructie met een ROUTER en dat gebruikt 1 nummer/lijn van de 3 extra nummers naast ons 'gewone' telefoonnnummer. Vooralsnog moet dat blijven bestaan.
  Het DN1-kastje en de gewone telefoon 'lijken' niet na elkaar maar parrallel te komen. Dit zal wel niet zo zijn, maar ik begrijp niet hoe de KPN dat aangelegd heeft en waar die spitter moet komen. Wel in theorie, maar niet in mijn praktijkgeval.
  Wel al bedankt voor deze info, maar ik ben er dus nog niet…

  Peter.
 • Je hebt het steeds over een DN1 kastje, kan dat ook een NT1 kastje zijn, want dan heb je gewoon ISDN….
  DN1 kastje heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord….
 • Dit lijkt me nu typisch een situatie waarin ik zou kiezen om er een vakman bij te halen (mag ook een vakkundige beun zijn).
  Liever dat je iets meer geld uitgeeft en dat alles in 1 keer werkt, dan dat je weken/maanden geklooi en een hoop frustratie hebt omdat je verbindingen (zowel telefoon als werk-inlog en adsl) niet of problematisch werken.
 • Zoals ik al zei: De splitter moet voor het eerste kastje komen. Dus al voor de NT1. Dat de kabels via allerlei andere kastjes later opgesplits worden is dus voor ADSL niet van belang. Na de NT1 kunnen nog Terminal Adapters zitten en/of een webvox en/of een huiscentrale, enz.
 • mee eens, in de handleiding die je bij je ADSL verbinding krijgt staat exact hoe het moet, dus maak je geen zorgen. Hier thuis heb ik ook een heel oerwoud aan kabels, oa van ISDN, ADSL, Fax, HomeVOX, WEBVOX, en dan nog een aantaal telephoons en een hele berg randapparatuur. Split de kabel uit de NT1 en hang daar je ADSL aan (op de splitter staat welke poort voor ADSL is) en de andere poort gaat gewoon weer verder waar je hem gesplitst had. Simple as hell.

  Suc6, Chunky

  PS:

  [quote:907def2cd0="NoNoAD"]Een eternet kaart is vanaf 6€ tekoop gewoon een pc winkel binnen lopen en u vraag om een netwerk kaart en u bent klaar.[/quote:907def2cd0]

  nu al €3,95 :P en je moet er wel even bijzeggen dat je een UTP/Ethernet netwerk kaart wilt. Het wordt dan niet meer zoveel gebruikt, sins UTP Cat5/5e/6 en al dat draadloze gedoe :roll:, maar Coax netwerkjes bestaan nog steeds.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.