Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook 2000; drie korte vragen

Anoniem
Kees Schelling
11 antwoorden
 • Hoi Kees op vraag drie weet ik het antwoord,
  In Outlook 2000 kun je de opmaak van je e-mail instellen, er zijn 3 opties, namelijk 1. tekst zonder opmaak (zoals in express), 2 RTF indeling en 3 HTML.
  Elk van deze opties heeft zijn eigen charmes, in HTML en RTF indeling kun je lettertype, kleur, en achtergronden aanpassen maar plakken zoals je hbt opgemerkt een ingevoegd bestand in de mail op de plek waar je cursor staat.
  Tekst zonder opmaak doet dit niet.

  Kies EXTRA, OPTIES, E-MAILINDELING en daar staat je keuze, je kiest hier voor je standaard e-mailindeling. Als je niet vaak bestanden invoegd kun je ook HTML of de RFT indeling kiezen en na het invoegen van een bestand kiezen voor:OPMAAK en ONBEWERKTE TEKST, dan wordt de indeling gewijzigd.

  Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt :) :)
 • Enige tijd geleden ben ik overgestapt op Outlook 2000. Voor die tijd Outlook Express voor E-mail en een Psion agenda + emulator voor adressen en afspraken.
  De overstap bevalt me uitstekend, maar door de overdaad aan mogelijkheden in Outlook 2000 krijg ik een paar dingen niet opgelost:

  1) Elke keer als ik via een E-mail adres op een website een E-mail wil sturen start Outlook Express weer op. Hoe krijg ik het nou voor elkaar dat in plaats daarvan (het meestal al openstaande) Outlook 2000 wordt gebruikt?

  2) In Outlook Express werden E-mail adressen keurig automatisch aangevuld. Dat heb ik in Outlook 2000 nog niet voor elkaar gekregen, evenmin als het automatisch opslaan van gebruikte E-mail adressen.
  Ik heb ook al geprobeerd om het bestand met die E-mail adressen van Outlook Express over te zetten naar Outlook 2000, maar hoewel dat in principe wel gelukt is, wordt dit bestand dus niet gebruikt.

  3) Dan nog een vraag over het opnemen van attachments. Bij OE was ik gewend dat die (bij het verzenden) getoond werden in een aparte balk/regel onder de onderwerpsregel.
  Nu heb ik Outlook 2000 op verschillende machines geïnstalleerd en op één werkt dat net zo, maar op de andere komt dat attachment ergens in de tekst van het bericht te staan (bijv. met een Word ikoontje).
  In de eerste plaats is dat laatste niet erg overzichtelijk voor de ontvanger, maar ik heb gemerkt dat een attachment dan ook niet zomaar door diezelfde ontvanger geopend kan worden. Er komt dan een melding dat de "applicatie, source file of het item niet kan gevonden kan worden… etc.". De enige manier om dat te omzeilen is om het attachment eerst op te slaan en dan uit verkenner (of via bijv. Word) alsnog te openen. Niet alle ontvangers snappen dat echter, dus hoe kan ik nou instellen dat er altijd ook in Outlook 2000 zo'n balkje verschijnt waarin het attachment wordt gezet.

  Nou ja, zó kort zijn de vragen achteraf niet, maar de antwoorden waarschijnlijk wel.
  Alvast bedankt voor de hulp,

  Kees
 • Om iig je eerste vraag te beantwoorden:

  Vanuit IE kun je via "Extra -> Internet-opties -> Programma's" instellen dat Outlook 2000 als mail-programma gebruikt moet worden. Dat zou het probleem moeten oplossen.

  De andere 2 vragen kan ik helaas niet beantwoorden, aangezien ik geen Outlook 2000 bij de hand heb, maar waarschijnlijk zal er onder "Extra -> Opties" wel de nodige instellingen te vinden zijn.

  Succes
 • Bedankt, Jürgen - je hebt helemaal gelijk wat die instelling in internet Explorer betreft. Ik had het daar niet verwacht: er kunnen tenslotte ook E-mail links staan in bijv. Microsoft Word.

  Voor de rest heb ik me inderdaad suf gezocht in allerlei instellingsmogelijkheden van Outlook 2000, maar wat ik ook geprobeerd heb het haalt allemaal niets uit. Misschien gaat het om een combinatie van instellingen, maar dat is dan zoeken naar een speld in een hooiberg.

  Groeten,
  Kees
 • Het verbaast me dat er nog geen andere reacties zijn gekomen, maar je kunt ook altijd Google proberen.

  Succes

  PS) De umlaut op de u mag wel weg hoor. Het is geen Duitse naam :wink:
 • Verbaast mij eigenlijk ook - zo ingewikkeld zijn de vragen nu toch ook niet, maar misschien werken de meeste mensen toch met Outlook Express. Outlook (2000) is tenslotte een heel zwaar en log programma. Bovendien kan het weliswaar héél veel, maar het is daardoor ook wel héél erg ingewikkeld. En daar ziet natuurlijk niet iedereen op te wachten.

  Groeten,
  Kees

  P.S. En sorry van die umlaut - ik heb een paar vrienden in Duitsland die toevallig wél Jürgen heten. Vandaar.
 • Ik zou met alle plezier wel even voor je willen zoeken maar m'n laptop met Outlook 2000 staat met een lege batterij op een nieuwe netadapter te wachten. :-(
  Maar levert zoeken in de helpfile (F1) niets op? bijv op 'auto aanvullen' oid
  Ook zoeken op 'bijlage' geeft misschien resultaat.

  Succes.
 • Hoi Yoyo,

  Ja ik heb de helpfunctie van Outlook doorzocht en ook nog een paar boekjes die ik daarover heb, maar tot nog toe niets bruikbaars kunnen vinden, maar het kan natuurlijk zijn dat ik er overheen gelezen heb.

  In elk geval bedankt voor je reactie en success met je laptop!

  Groeten,
  Kees
 • Kees heb je de adressen in Outlook Express geexporteerd in in Outlook ge:importeerd want dat zou het moeten werken.
  In Expres BESTAND, EXPOTEREN kies dan text met kommagescheiden
  In Outlook 2000 BESTAND, IMPORTEREN, UIt een ander programma…..
  Lijstscheidingstekens gescheiden waarden (DOS), daarna worden de adressen ingelezen

  Succes

  Matty
 • Hoi Matty,

  Bedankt voor je antwoord over het invoegen van attachments.
  Je moet er maar opkomen….

  E-mail adressen heb ik inderdaad uit OE geëxporteerd en vervolgens geïmporteerd in Outlook 2000. Op zich is dat allemaal wel goed overgekomen.
  Het kan echter zijn dat de bestanden op de verkeerde plaats staan, maar volgens mij zit daar niet het probleem. Ik heb namelijk ergens een keer aangegeven wáár Outlook het adresbestand vinden kan.
  En ook áls daar de fout zou zitten, dan nóg zou Outlook in elk geval nieuw ingevoerde (send to) adressen moeten archiveren en die naderhand gebruiken voor AutoAanvullen.

  Groeten,
  Kees
 • Volgens mij het ik het antwoord voor je op de 2e vraag. Ik gebruikt de Poolse versie, dus je moet even kijken wat het in het Nederlands is.

  In extra/opties/opties e-mail zit een button geavanceerde opties e-mail. Hier zit een optie automatisch naam controleren oid (voorlaatste optie). Dit is volgens mij wat je zoekt voor het automatisch aanvullen van adressen.

  Volgens mij is er geen optie in Outlook om automatisch adressen toe te voegen. Gelukkig niet, want voor jet het weet heb je een adresboek vol met vuilnis.

  Even een aanvulling op het antwoord van Matti: standaard staat Outlook ingesteld op RTF. Dit is echter een eigen formaat van Outlook (of van MS). Ik heb veelvuldig gehad dat ontvangers van mijn mail een bijlage kregen met extensie *.dat dat niet geopend kon worden. Met HTML geen problemen meer gehad.


  Succes,
  Westi

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.