Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Irritante popup over HTML-indeling berichten in OE6

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik geloof niet dat Geocities deeplinken goed vindt, daarom onderstaande URL naar een popup verster dat ik krijg in Outlook Express 6, en dat me vraagt of ik het te versturen bericht wel of niet in HTML-opmaak wil versturen:

  http://www.geocities.com/ceebee_2/pic/opmaak.jpg

  Als de deeplink wel werkt:
  [img:d6cc125053]http://www.geocities.com/ceebee_2/pic/opmaak.jpg[/img:d6cc125053]

  In de opties - ook onder tabblad "verzenden" kan ik niets terugvinden om dit irritante en overbodige scherm te laten verdwijnen. ik doe vast iets fout. Zie ik iets over het hoofd, is er misschien via het register iets aan te doen?

  Alvast bedankt.
 • Lijkt me Spyware (Datanotary?). Download HijackThis. Uitleg en link vind je hier: http://www.tomcoyote.org/hjt/
  Unzip en run het. Klik op Scan > Save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de inhoud in je volgende bericht.
 • [quote:05e687ff69="Ben Jonson"]Lijkt me Spyware (Datanotary?). Download HijackThis. Uitleg en link vind je hier: http://www.tomcoyote.org/hjt/
  Unzip en run het. Klik op Scan > Save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de inhoud in je volgende bericht.[/quote:05e687ff69]

  Nee sorry, ik houd al mijn computers zo schoon mogelijk, en bekijk ook regelmatig logfiles van programma's als HijackThis.

  Het is een melding van Outlook Express, niet van third party software. Na schone installatie op een laptop verschijnt hetzelfde venster.
 • Ik heb nog nooit gehoord dat OE met zulke popups komt, dus het kan bijna niet anders dat daar een derde partij voor verantwoordelijk is. Maar hiervandaan, kan ik helaas niet in je PC kijken dus houdt het snel op…
 • [quote:67b929d97e="Ben Jonson"]Ik heb nog nooit gehoord dat OE met zulke popups komt, dus het kan bijna niet anders dat daar een derde partij voor verantwoordelijk is. Maar hiervandaan, kan ik helaas niet in je PC kijken dus houdt het snel op…[/quote:67b929d97e]

  Je weet het antwoord niet, dat is wat anders :) Windows installeert geen third party spyware in je Outlook Express.

  HijackThis kijkt naar BHO's, naar ActiveX controls, naar de inhoud van sleutels zoals Current User en Local Machine, de inhoud van de registersleutels van je internetverbinding, extra aanvullingen aan contextmenu's etc.- ik ben goed in staat om die verwijzingen te lezen en te herkennen.

  Het is wel ingewikkeld uit te vinden waarom een third party een optie aan mijn OE6 toevoegt om me te laten beslissen of ik het in HTML of in platte tekst verstuur. Zoals je ziet is het een systeemmelding van Outlook Express, niet van andere software.

  Datanotary geeft geen zichtbare popups, en maakt bovendien de computer langzaam. Verder dwingt het IE tot het gebruik van een bepaald cascading style sheet, maar niet in OE. Dat is trouwens in het venster bronbewerking van het bericht te zien.

  Er is ook Outlook geïnstalleerd op beide PC's, misschien dat het daar in ligt.
 • Ik ben er achter wat het probleem was. Bij de instellingen voor het verzenden van html-berichten stond voor de MIME-berichtindeling de codering op quoted printable. Nadat ik codering had uitgezet, verdween de popup. :lol:

  Het was dus toch een verzendinstelling die ik over het hoofd had gezien.

  Bedankt voor je reactie en je hulp. :wink:
 • [quote:757b2e2e56="CeeBee"]Ik ben er achter wat het probleem was. Bij de instellingen voor het verzenden van html-berichten stond voor de MIME-berichtindeling de codering op quoted printable. Nadat ik codering had uitgezet, verdween de popup. :lol:

  Het was dus toch een verzendinstelling die ik over het hoofd had gezien.

  Bedankt voor je reactie en je hulp. :wink:[/quote:757b2e2e56]

  Nee, da's hardstikke fout. Daar zat het niet in. In het adresboek van OE6 is onder de naam-tab van elke contactpersoon de mogelijkheid de optie "e-mail alleen als onbewerkte tekst verzenden". Dan krijg ik uiteraard een waarschuwing als ik het bericht [i:757b2e2e56]toch[/i:757b2e2e56] in html wil verzenden.

  De reden dat het bovenstaande leek te werken is omdat ik handmatig een van mijn eigen mailadressen dat niet in mijn adresboek stond handmatig heb ingetypt. Daardoor was die optie er ook niet aan verbonden. De codering kan dus gewoon weer standaard worden ingesteld.

  Foei, wat een gezeur. Maar we zijn er uit.

  Groet,


  Dat zou best wel eens een importinstelling vanuit Outlook kunnen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.