Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Windows Messenger en MSN

Anoniem
Capone
1 antwoord
 • Wij hebben thuis twee computers, de ene is een oud beestje van zo'n 5 jaar oud en draait onder Windows 98.
  Op deze is ook MSN Messenger geïnstalleerd en het icoontje hierbij is dat van zo'n hoofdje met een rood kruisje ervoor ( niet aangemeld)
  Als ik aan het internetten ben kan ik zelf bepalen of ik me wil aanmelden bij MSN en als er nieuwe mail ( bij Hotmail) kan ik rechtstreeks door naar mijn in-box van Hotmail.

  Dan de nieuwste aanwinst. Dit is een Dell Pentium 4 met Windows XP Home Edition, en zo'n 2 maanden oud.
  Na het installeren van de software, en de eerste ker internetten, werd mij gevraagd of ik Windows Messenger wilde installeren. Heb dat gedaan en tot zo ver geen probleem.
  Nu komt het echter, als ik de computer heb opgestart en mijn Windows account heb aangeklikt krijg ik geen bureaublad meer te zien maar direct een aanmeld scherm van Windows Messenger.
  Dit wil ik helemaal niet, maar ik weet niet hoe ik dit kan veranderen. Heb al wel rondgekeken bij opties enz maar nog niets gevonden ( of het werkt niet)

  Een tweede probleem is het daadwerkelijk gebruiken van Windows Messenger. Als ik aan het internetten ben en me wil aanmelden krijg ik telkens de melding "Het aanmelden bij Communicatieservice is mislukt omdat de service tijdelijk niet beschikbaar is. Probeer het later opnieuw."

  Nu moet ik hierbij vermelden dat ik in WM, via extra, opties en account, de Communicatieservice heb aangewezen als account die zich als eerste aanmeldt.

  Als ik echter de account .Nett Passport aanklik en dan WM aanmeld, dan lukt het wel en kan ik dus gewoon chatten met personen uit mijn adressenlijst.
  Staat er echter een bericht van nieuwe e-mail (bij hotmail), dan is het niet mogelijk om in de inbox van Hotmail te komen. Telkens moet ik mijn wachtwoord invullen, maar verder komen ho maar.

  Tussentijds heb ik ook nog een invoertoepassing van MSN voor Windows Messenger gedownload, heeft dit er misschien mee te maken?

  Als ik rechtstreeks naar Hotmail ga, zonder aanmelden van Windows Messenger, overkomt mij hetzelfde, met andere woorden: Hotmail is niet te bereiken op de nieuwe computer!

  Hierbij moet ik wel vermelden dat ik gebruik maak van Norton Personal Firewall 2004, maar deze maakt toch automatisch regels aan voor bepaalde programma's omtrent toegang tot internet (waaronder Windows Messenger)?

  Daarnaast valt mij op dat de icoontjes van MSN op de oude computer gelijk is aan het icoontje van Windows Messenger op de nieuwe. Daarnaast is er ook nog MSN.
  Wat is nu het verschil tussen beide?

  Bovenstaand verhaal lijkt misschien wat ingewikkeld, maar ik heb mijn best gedaan om het zo goed mogelijk weer te geven.

  “Waarom zijn computers zo ingewikkeld en zijn we zo afhankelijk van ze?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.