Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ip adres achterhalen

Anoniem
Li'l compuguy
9 antwoorden
 • Hallo, weet iemand hoe ik het IP adres (of de naam van de website) kan achterhalen, waar ik mee verbonden ben. Uiteraard in het geval, dat ik het kan niet aflezen in mijn browser. hartelijk dank voor een reaktie, groet arie
 • Ik weet niet zeker of dit is wat je bedoelt; maar zo kan je het ip-adres van een webpagina in ieder geval achterhalen:

  Open een dos-box via start>uitvoeren>cmd [enter] en type in:

  [code:1:943162260a]tracert webpagina[/code:1:943162260a]

  waar je "webpagina" verandert voor het adres van de site bijvoorbeeld www.startpagina.nl.

  In de dos-box worden dan alle "hops" weergegeven van je eigen pc naar de site, maar waar het natuurlijk om gaat is de eerste regel: "Bezig met het traceren van de route naar <webpagina> [ip-adres] via maximaal 30 hops:…"

  Eigenlijk is het commando hier niet voor bedoeld, maar ja, het werkt.

  Overigens weet ik niet zeker wat je bedoelt met "waar ik mee verbonden ben"??
 • Ja kan ook gewoon "Ping www.website.nl" doen in de dosbox.
  Dat zie he direct het IP en hoef je niet al die hops af te wachten voordat je weer verder kan (of je gebruikt CTRL+C om te beeindigen)
 • Om je eigen ip-adres te achterhalen, kan je naar: www.whatismyip.com
 • [quote:d092f67b6d="avandenberg"]Hallo, weet iemand hoe ik het IP adres (of de naam van de website) kan achterhalen, waar ik mee verbonden ben. Uiteraard in het geval, dat ik het kan niet aflezen in mijn browser. hartelijk dank voor een reaktie, groet arie[/quote:d092f67b6d]Je bedoelt dus dat je een venster zonder adresbalk ziet en wilt weten op welke site je zit. Twee mogelijkheden:
  1. Type Ctrl-N om de huidige site in een nieuw venster (MET adresbalk) te openen
  2. Kijk in je map 'Tijdelijke internetbestanden' en sorteer op 'laatst geopend'. De nieuwste bestanden zijn van de laatste geopende site.
 • Dank voor jullie reakties, maar ik ben er nog niet uit. De methode: cmd [enter] in de dos box geeft na intypen van "tracert webpagina" het volgende antwoord: Kan naam van doelsysteem webpagina niet omzetten. De Ping methode kan ik ook niet gebruiken, want ik ken de naam van de website niet. Het gaat overigens om het achterhalen van een webpagina in de browser van de Realone player. Deze geeft in bepaalde gevallen geen webadres. De "history" methode werkt hier dus ook niet, omdat het niet om een "normale" browser gaat. Voor eventuele reakties alvast mijn hartelijke dank, groet arie
 • Sorry, sorry!! Marcel, de oplossing Ctrl-n geeft keurig het browser adres in een nieuwe pagina, ook in de Realone player. Hartelijk dank dus voor deze simpele oplossing. Groet arie
 • Hoe kan ik het IP adres van een subdomeinnaam achterhalen?

  Zoals www.domein.nl/~subdomein
 • [quote:5eefbdf0e6="SpaRood"]Hoe kan ik het IP adres van een subdomeinnaam achterhalen?

  Zoals www.domein.nl/~subdomein[/quote:5eefbdf0e6]

  Dat is geen subdomein, maar een user onder die site.
  Deze user heeft hetzelfde IP als het domein.
  Een subdomein zou zijn subdomein.domein.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord