Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

mail beantwoorden met verkeerde account

Anoniem
sjouwer
4 antwoorden
 • Ik gebruik Outlook 2003 (dus niet outlook express). Ik heb twee e-mailalliassen bij mijn provider, deze twee gebruik ik apart en heb dus voor beide in Outlook een e-mailaccount aangemaakt. Wat het probleem nu is; als ik een e-mail van iemand beantwoord, wordt deze zonder dat ik het wil verzonden met mijn 2e alias en niet met mijn 1e die tevens als standaard is ingesteld. En het gekke is, bij sommige berichten die ik beantwoord wordt deze wel gewoon verzonden met de alias die ik wil de 1e dus.
  Ik hoop dat het verhaal een beetje te begrijpen is en dat iemand hiervoor een oplossing weet.
 • kijk eens aan welk account het heen gestuurt is
  bij mij is als ik een replay geef dat de naar gestuurde de antwoord email adres wordt
  misschien is dit in outlook (zonder express) ook zo
  dan moet je de verzend adres even aanpassen tijdens het antwoord schrijven
 • Ik weet hoe dat komt in Outlook 2000, maar waarschijnlijk is dit in 2003 niet gewijzigd. Het heeft te maken met de manier waarop je gebruik maakt van Outlook.
  Heb je bij het configureren opgegeven dat je alleen maar via internet gebruik wilt maken, of heb je ook een werkgroep en bv Exchange?

  Als je alleen internet hebt opgegeven, dan heb je onder menu extra de optie accounts, in het geval van werkgroep heet het waarschijnlijk services o.i.d. (3e optie van onderen)

  In het geval van accounts kan je tijdens het opmaken van een bericht aangeven welk account je wilt gebruiken door op het icoon opties te klikken en daar bij "bericht verzenden met" de juiste account te kiezen. In dit geval wordt standaard bij het beantwoorden van een bericht altijd het bericht verzonden vanaf de account waarop het bericht is binnengekomen.

  Als je werkt met services wordt het bericht altijd verzonden met het standaard account, onafhankelijk van de account waarop het bericht is ontvangen. Om het "verzend"account te wijzigen, moet de volgorde van de services aangepast worden. Dit is wat omslachtiger, maar ik begrijp dat je toch vanaf 1 account wilt verzenden.

  Suc6,
  Westi
 • [quote:3ba1ebe34b="westi2002"]
  In dit geval wordt standaard bij het beantwoorden van een bericht altijd het bericht verzonden vanaf de account waarop het bericht is binnengekomen.[/quote:3ba1ebe34b] In mijn geval is het dus accounts en dat is nou net het probleem. Als de mail op de eerste account binnen komt, wordt het soms met de tweede verzonden. En om nou elke keer handmatig aan te passen dat het met een andere account verzonden moet worden vindt ik lastig, dit had ik eerder ook nooit en werd de mail gewoon verzonden met de account waarop het binnen gekomen was. Maarja nu dus niet meer, de ene keer wel de andere keer niet :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.