Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook vraagjes

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb Outlook nooit gebruikt, daar wil ik nu verandering in gaan brengen. Maar om mij blij te maken heb ik toch even wat antwoorden nodig….

  Ik Heb verschillende mailadressen (x at silverflux.nl). Ik zag net dat alle post van alle mailadressen in één postvak komen. Is het niet mogelijk dat er voor elk account een apart postvak is (wat mij logischer lijkt)?

  Ook wil ik de verschillende accounts op verschillende pc's gebruiken. Op de één staat Outlook 2000, op de ander 2002 (niet dat dit veel uitmaakt denk ik). Op de ene computer werkt alles redelijk, ik ontvang en verstuur mail. Maar op de andere kan ontvang ik nix. Hoe kan ik het beste zorgen dat ik alles op beide pc's kan lezen? De computers staan niet in een netwerk. Ik heb wat vermoedens, maar ik heb meer aan een antwoord van een (ervaren) gebruiker.

  Oja, het is lekker weer > ga naar buiten.
 • Om de verschillende mailadressen apart te laten binnenkomen kun je doen door berichtregels aan te maken en voor elke account een aparte map aan te maken, zodat de mailtjes per account in de daarvoor bestemde map komen.

  Als je verschillende accounts op meerdere pc's wilt gebruiken kun je bij je account instellingen aanvinken; kopie van berichten achterlaten op de server. Dan kun je de berichten ook downloaden op de andere computer. Het grote nadeel is echter dat je de berichten ook dubbel binnen kunt krijgen. Het zou beter werken met een netwerk, maarja daar heb je niets aan.
 • [quote:0139fe0d29="SkyWarrior"]Om de verschillende mailadressen apart te laten binnenkomen kun je doen door berichtregels aan te maken en voor elke account een aparte map aan te maken, zodat de mailtjes per account in de daarvoor bestemde map komen.

  Als je verschillende accounts op meerdere pc's wilt gebruiken kun je bij je account instellingen aanvinken; kopie van berichten achterlaten op de server. Dan kun je de berichten ook downloaden op de andere computer. Het grote nadeel is echter dat je de berichten ook dubbel binnen kunt krijgen. Het zou beter werken met een netwerk, maarja daar heb je niets aan.[/quote:0139fe0d29]Wat betreft die kans op dubbel binnenkrijgen van die berichten: In plaats van de berichtregel "Kopie van berichten achterlaten op de server" kun je ook werken met de regel "Niet van de server dowloaden". Dit uiteraard met tegengestelde waarden. Dus op PC van account A de berichten voor B niet downloaden, en voor PC B precies andersom. Deze benadering heeft niets met het in netwerk of separaat werken van de PC's te maken. Alleen heb je hierbij dus wat betreft e-mail ieder z'n eigen PC. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat.

  Jan de Boer
 • Bedankt voor de antwoorden, ik zal hier mee bezig gaan (ook met het probleem dat ik op pc2 helemaal niks binnenkrijg).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.