Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Onderweg e-mail versturen

Anoniem
Yoyo
5 antwoorden
 • Onlangs heb ik een laptop aangeschaft, waarmee ik voornamelijk op school en thuis werk. Thuis heb ik een ADSL verbinding via HCCnet. Wanneer ik thuis via de laptop e-mail wil versturen is dat geen probleem, maar wanneer ik op school e-mail wil versturen is dat niet mogelijk aangezien de smtp-server van HCC is afgeschremd voor verbindingen van buiten af (op zich begrijpelijk). Helaas heeft mijn school niet een alternatief. Nu heb ik een e-mail server op de laptop geïnstalleerd, maar die heeft een ip-adres van een dns-server / name-server nodig.
  Mijn vraag:
  Is er zoiets als een publieke nameserver die ik hiervoor kan gebruiken zodat ik onderweg gewoon e-mail kan versturen of is er ook nog een totaal andere oplossing. Een zoektocht op internet heeft nog geen oplossing geboden

  Bij voorbaat dank,
  Human Printer
 • via www.mail2web.com kan je je mail ophalen/versturen via je pop3 account.
  niet vanuit outlook express, maar gewoon in een web browswer.
  klik op Advanced Login op de site.
 • Bedankt voor je reactie.
  Echter, op dit moment kan ik ook via webmail mijn e-mail versturen. (HCCnet biedt dit aan), dit is echter minder handig dan via outlook express. Vandaar dat ik hoopte dat er nog een andere manier was. Als die er niet is, dan blijf ik gewoon de webmail-functie van HCCnet gebruiken.

  Maar toch nogmaals bedankt voor de moeite en voor je reactie
  Human Printer
 • je mag mijn nameservers wel gebruiken. ik heb dit al eens getest met andere accounts dan mijn domein. dit werkt. stuur me even een PB als je geinteresseerd bent.

  d.
 • [quote:fa8ce45c26="human printer"]Is er zoiets als een publieke nameserver die ik hiervoor kan gebruiken[/quote:fa8ce45c26]
  Iedere DNS-server op internet is publiek. Dat wil zeggen, je kan bij iedere DNS-server queries uitvoeren. Zoek maar eens de IP-adressen van de DNS-servers van een willekeurige provider op en je kan deze gewoon gebruiken op je PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.