Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

vreemde mail

Anoniem
Rick Gimpel
9 antwoorden
 • Ik kreeg vanmorgen van een voor mij onbekend persoon/bedrijf een mail met onderstaande text :

  ESMTP [Secure Mail System #334]: Secure message is attached.

  De inhoud van deze attach :

  Norton AntiVirus heeft de bijlage: msg.zip verwijderd.
  De bijlage was geïnfecteerd met het virus W32.Netsky.P@mm.

  Heel vreemd, ken het bedrijf niet eens.
  Wat is hier aan de hand? :evil:
 • Sommige virussen spoofen het afzender-adres, hierbij lijkt het alsof de afzender iemand anders is dan de daadwerkelijke afzender. Waarschijnlijk is er iemand die besmet is met het virus en zowel jouw e-mailadres als het e-mailadres van de schijnbare afzender in zijn of haar adresboek heeft staan.
 • [quote:a54e2c3782="mephi"]Sommige virussen spoofen het afzender-adres, hierbij lijkt het alsof de afzender iemand anders is dan de daadwerkelijke afzender. Waarschijnlijk is er iemand die besmet is met het virus en zowel jouw e-mailadres als het e-mailadres van de schijnbare afzender in zijn of haar adresboek heeft staan.[/quote:a54e2c3782]Ja, of het is een fake-adres of inderdaad zo'n "geleend" adres, in beide gevallen rechtstreeks afkomstig van internetvandalen die momenteel hard bezig zijn het hele internet te verzieken. Helaas weinig aan te doen, dus gewoon weggooien, en regelmatig terugkerende woorden wegfilteren. Zie eerdere recente discussies over dit onderwerp op dit forum.

  Jan de Boer
 • 90 % van de binnenkomende mail bij mij is geinfecteerd door het netsky virus.
  Gelukkig is het een bekende virus en pikt de virusscanner hem er wel uit.

  Het enige wat je kan doen is weggooien.
 • Bij mij ook al. Ik krijg per dag zo'n 50 mailtjes al dan niet met dit soort attachments. Ik gebruik nu sinds kort het programma mailwasher: die rommel komt nu tenminste niet meer op mijn harde schijf.
 • [quote:c685b13cf5="Mrs.Birdlover"]Bij mij ook al. Ik krijg per dag zo'n 50 mailtjes al dan niet met dit soort attachments. Ik gebruik nu sinds kort het programma mailwasher: die rommel komt nu tenminste niet meer op mijn harde schijf.[/quote:c685b13cf5]En pikt Mailwasher steeds de foute mailtjes er feilloos uit? Wat ik nl. (met zelf filteren) constateer, is dat ze steeds andere subject titels met variërende opzettelijke spelfouten verzinnen en steeds weer andere afzenders. Het herhalingspatroon heb ik er zolangzamerhand wel uitgefilterd, wat er nu nog binnenkomt is dus sterk wisselend met nauwelijks herhalingen. Weliswaar is Mailwasher z.g. "zelflerend". herkent bepaalde patronen, maar ik vermoed dus dat je alsnog voortdurend aan het selecteren bent tussen goed en fout. Of vergis ik me?

  Jan de Boer
 • Mail Washer is niet echt zelf filterend, je moet de verdachte mail nog steeds handmatig in de blacklist zetten.
 • [quote:443e2999fc="Rick Gimpel"]Mail Washer is niet echt zelf filterend, je moet de verdachte mail nog steeds handmatig in de blacklist zetten.[/quote:443e2999fc]Precies, dat bedoelde ik. Dus je blijft er mee bezig, evenals bij zelf filteren met berichtregels. Enige voordeel van mailwasher is dan dat hij het voor je onthoudt, terwijl je met berichtregels dit moeizaam zelf moet invullen.

  Jan de Boer
 • Ja, dat klopt, je moet het er zelf uitfilteren.
  Toch is dat snel klaar, en ik vind het alleen het idee al fijn dat ik niet al die junkmail op mijn computer krijg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.