Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Datalimiet van een ander gebruiken

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb ADSL en ik heb een datalimiet, maar nu is het limiet bijna overschreden.

  Kan ik nu niet met het wachtwoord/gebruikersnaam van een kennis die bij dezelfde provider zit inloggen? (Hij heeft mij vertelt dat hij toch bijna niks download.)

  Kan hij dan op het zelfde moment als ik op zijn gebruikersnaam inloggen of moet hij dan met mijn wachtwoord inloggen?

  En hoe zit dat met IP-adressen? Verandert mijn IP-adres en moet ik dus mijn firewall helemaal veranderen?

  Bedankt alvast.
 • Zover ik weet kan je met iemand anders zijn account inloggen. Je moet dan denk ik wel bij dezelfde provider zitten. Je krijgt dan het ip dat bij dat account hoort. Als je trouwens 2x inlogd op hetzelfde account kan het problemen opleveren. Heel langzaam internet enz.

  Pas wel op dat je niet zijn datalimiet overschrijd en hem op de kosten jaagt.
 • [quote:90c44294a3="Kjepper"]Als je trouwens 2x inlogd op hetzelfde account kan het problemen opleveren. Heel langzaam internet enz.[/quote:90c44294a3]Mijn kennis kan op dit moment niet bij zijn computer dus ik weet niet [u:90c44294a3]of het 2× inloggen op één account eigenlijk wel lukt.[/u:90c44294a3]

  Weet iemand anders of dit zal lukken? En, zo ja, of het internet dan inderdaad zo sloom wordt voor beiden?

  Het lijkt me van niet, want de ADSL leverancier levert de fysieke verbinding met internet (en bepaalt dus de snelheid en IP-adres) en de provider regelt de account met wachtwoord en het datalimiet. Klopt dit of heb ik het verkeerd?
  [quote:90c44294a3="Kjepper"]Je krijgt dan het ip dat bij dat account hoort.[/quote:90c44294a3]Ik heb het geprobeerd met de account van mijn kennis. Het werkte, maar het IP-adres is bij mij niet veranderd. Lijkt me logisch gezien het bovenstaande: fysiek verandert er niets, alleen de account van de provider verandert.
 • Waarom neem je niet gewoon een abonnement ZONDER datalimiet? Dat hoeft echt niet zo heel duur te zijn. Ik vind dit nl. wel een beetje een 'typisch Nederlandse oplossing'…
 • Zeker zo'n abo met gratis data limietje, en misschien zo'n leuk spam filtertje. Maar ok, gooi er een paar euri per maand meer tegenaan, en je bent van dat gezeur af.
 • [quote:c1d86b98ed="Rick Gimpel"]Zeker zo'n abo met gratis data limietje, en misschien zo'n leuk spam filtertje. Maar ok, gooi er een paar euri per maand meer tegenaan, en je bent van dat gezeur af.[/quote:c1d86b98ed]Ik vind het niet zo'n goedkoop abonnement. De provider is HetNet en ik betaal €32,95 per maand voor een datalimiet van 8GB. Voor elke 100 MB extra moet ik €0,50 betalen.[quote:c1d86b98ed="Captain_Kansloos"]Waarom neem je niet gewoon een abonnement ZONDER datalimiet? Dat hoeft echt niet zo heel duur te zijn. Ik vind dit nl. wel een beetje een 'typisch Nederlandse oplossing'…[/quote:c1d86b98ed]Ik wil dus [i:c1d86b98ed]nu[/i:c1d86b98ed] veel downloaden. Voor dezelfde prijs kan ik ook een ander abonnement krijgen zonder datalimiet, maar dan ben ik weer een paar maanden verder.

  Dus misschien kunnen we ons weer op mijn vraag richten in plaats van alternatieve oplossingen te bedenken. Ik wil dus weten of ik met 2 ADSL-aansluitingen tegelijk op één account zonder problemen kan internetten.
 • [b:6331b334a9]<reclame>[/b:6331b334a9]ik zou eens bij Wanadoo kijken, die hebben geen datalimiet[b:6331b334a9]<
  eclame>[/b:6331b334a9]

  Vic

  [size=9:6331b334a9]P.S. Ik heb er geen moeite mee als deze reclame uit mijn post gesloopt wordt, want ik denk dat reclame maken verboden is hier… niet?[/size:6331b334a9]
 • Als je het andere account kan gebruiken, zou je halverwege de maand ook kunnen ruilen van account?
 • [quote:dee2202b82="gerben"]Als je het andere account kan gebruiken, zou je halverwege de maand ook kunnen ruilen van account?[/quote:dee2202b82]Dat was ik ook van plan, maar als het niet hoeft en je gewoon met zijn tweeën op een account kan blijven zou dat mooier zijn. Nou is de vraag of dat tegelijkertijd kan of niet.
 • Ik denk dat het probleem met mij toenertijd was dat het ip aan het account was gekoppeld. Dus toen er 2 maal werd ingelogd werd de server blijkbaar niet blij van me omdat hij 2x hetzelfde ip moest uitgeven.

  Maar je kan het altijd proberen natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord