Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ADSL zonder linesharing, iemand ervaring mee ?

Anoniem
Turrebo
5 antwoorden
 • Hoera! Eindelijk heb ik Zeelandnet opgezegd!

  En nu maar eens op zoek naar een behoorlijke (in alle opzichten) provider. Ik had gedacht aan ADSL maar aangezien dit nog maar sinds kort in mijn dorp beschikbaar is heb ik er nooit veel aandacht aan besteed.

  Nu heb ik eens rondgekeken, en een term die ik regelmatig tegenkom is 'linesharing'. Ik heb tevens begrepen dat je hiermee (of juist zonder, dus) ADSL kunt gebruiken zonder een KPN abonnement.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben in principe geen veelgebruiker, ik schat mijn gebruik in op +/- 10GB per maand (en dan is het echt veel), en ik had gedacht aan een budget van €25,- p.m. abo kosten.

  Wie levert trouwens ADSL zonder linesharing?

  Groetjes,

  Michiel van Leeuwen
 • Voor zover mijn kennis gaat betekend linesharing dat je de koperdraadjes waarover je ADSL-signaal loopt ook gebruikt wordt voor spraak en/of fax. Je gebruikt dus je huidige telefoonlijn (koperdraad) voor je ADSL-signaal
 • idd, ADSL zit op een andere frequentie. Ik weet niet precies hoe het zit, maar je hebt wel verschillende ADSL "netwerken" zoals die van Versatel en KPN, probeer eens op kpnadsl.nl wat meer te weten te komen
 • Bovenstaande klopt inderdaad wel. En als je dus een ADSL-abo neemt via bv. Versatel of BBNed kan je zodra dat allemaal geleverd en geinstalleerd is en het geheel werkt, je kpn telefoon-abo opzeggen. Je hebt dan alleen adsl, geen "vaste" telefoon thuis en zal alles mobiel moeten oplossen.

  Weet trouwens niet of dat wel zo lekker werkt, maar da's een keus.
 • [quote:88c8020249="EdeVries"]Bovenstaande klopt inderdaad wel. En als je dus een ADSL-abo neemt via bv. Versatel of BBNed kan je zodra dat allemaal geleverd en geinstalleerd is en het geheel werkt, je kpn telefoon-abo opzeggen. Je hebt dan alleen adsl, geen "vaste" telefoon thuis en zal alles mobiel moeten oplossen.

  Weet trouwens niet of dat wel zo lekker werkt, maar da's een keus.[/quote:88c8020249]Je kan je vaste lijn-telefoon natuurlijk ook gewoon niet opzeggen… :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.