Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook Express & Msg Rule

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Kan je in de msg rules van Outlook express 6 aangeven dat emails niet welkom zijn als je emailadres in de "To:" optie NIET genoteerd staat ?? Zoja hoe dan?
 • Als ik je goed begrijp wil je dus alle mail weigeren als je zelf niet uitdrukkelijk in de Aan-regel staat. Helaas zijn de gewone berichtregels daarvoor te beperkt. Je kan alleen personen, adressen en woorden blokkeren. Persoonlijk zou ik trouwens wat je voorstelt nooit doen, omdat (ook betrouwbare) instellingen hun lijst met geadresseerden vanwege de grote aantallen vaak onder BCC zetten, en zich zelf in de regel Aan. Of in de regel Aan helemaal niets, zodat de ontvanger als geadresseerde "Undisclosed-Recipient" ziet. Ik weet uit ondervinding dat dergelijke mailtjes lang niet altijd ongewenst zijn.

  Waarschijnlijk komt je vraag voort uit hinderlijke hoeveelheden spam. Als dat zo is, voel ik met je mee. Het is bijna vechten tegen de bierkaai, want je kunt filteren tot je een ons weegt, maar die klojo's verzinnen steeds weer andere (fake)adressen en onderwerpen met steeds andere opzettelijke spelfouten. Toch is het me gelukt om simpel met berichtregels het aantal spamberichten drastisch te reduceren. Gewoon een poosje kijken naar een herhalingspatroon (wat er ondanks alles toch wel vaak in zit) en die adressen en trefwoorden in het onderwerp blokkeren (=niet downloaden, maar van de server verwijderen).

  Jan de Boer
 • ik kijg tegenwoordig zoveel troep binnen, tis echt onbegonnen werk om elke bepaald soort mail te blokkeren, Microsoft Outlook heeft wel weer de optie die ik wil toepassen maar ja ik ben neit zon Outlook-fan :)
  tis jammer dat Outlook Express deze optie nog niet heeft :(
  Bedankt voor je reactie !!
 • Misschien dan toch Mailwasher een optie?


  PS:
  Ook met berichtregels kom je toch ook een heel eind in die richting:
  Voor alles, schakel weergave in het voorbeeldvenster uit!!

  1e. Maak een lijst van bekenden, en een berichtregel die mail van die bekenden in een aparte Postvak in-map plaatst. Mogelijk staan die bekenden in je adresboek, in dat geval voorziet het maken van een berichtregel hierin met de optie om deze adressen hierin te kopiëren. Vink ook aan "Stoppen met verwerken van andere regels".

  2e. Maak een berichtregel die alle mail waarin in de regel Aan jouw adres voorkomt ook verplaatst naar die aparte map. Ook hier aanvinken "Stoppen met verwerken van andere regels".

  3e. Wat er dan nog overblijft is natuurlijk onzeker. Je zou toch in de loop van de tijd naar een herhalingspatroon kunnen kijken. Gegarandeerd vind je een hele lijst van steeds terugkerende adressen. Zondermeer kun je, als je dat niet allang hebt gedaan, overbekende spamwoorden zoals sex, viagra, mortgage, $$$ enz. blokkeren (direct van de server verwijderen).

  4e. Voor wat er na al die vorige akties nog over is, d.w.z. wat niet reeds is verwijderd of verplaatst, zou je een berichtregel kunnen maken waarmee alle mail alsnog wordt verwijderd (= verplaatsen in de map verwijderde items). Uiteraard moet dit dan wel de laatste regel zijn :-? . Mijn eigen ervaring is, dat voor mij één blik op de onderwerpregels voldoende is om te zien of het troep is of niet. Met "Bewerken/Map verwijderde items leegmaken" ben je dan met één druk op de knop alle rotzooi kwijt.

  Maar nogmaals, over Mailwasher zijn dacht ik heel veel forumleden tamelijk positief.

  Edit:
  Corrigeer, natuurlijk bovenvermelde 2e en 3e regel involgorde omkeren.
 • Bij toeval zie ik dat die optie die je vroeg toch wel aanwezig is in Outlook Express. Hij zat alleen in mijn beleving een beetje verborgen:
  Standaard staan alle berichtregels die je nieuw aanmaakt nl. op "of" en op "voorkomen". Maar als je een berichtregel aanmaakt met b.v. één of meer personen, en je klikt op die personen, dan krijg je het gebruikelijke dialoogvenster waarin je nieuwe personen kunt toevoegen. Niets nieuws, maar daarin bevindt zich ook de knop "Opties". Daarmee komt er een nieuw dialoogvenster waarin je het standaard "of" kunt veranderen in "en", of "voorkomen" in "niet voorkomen".

  Maar nogmaals, hiermee loop je wel het risico dat je een belangrijke mail mist van een betrouwbare afzender, waarin je adres in BCC staat.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.