Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Whois domein: mijn adresgegevens. Mag dat?

Anoniem
Dilbert
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Via http://www.allwhois.com/cgi-bin/allwhois.cgi wilde ik weleens mijn domein checken. Wat gebeurd er: mijn adres en naam staan vermeld als registar van het domein. logisch, maar mag dat? Ik ben maar een particulier. Hiermee word naar mijn idee mijn privacy een beetje geschonden.

  wat vinden/denken jullie? is er een advocaat in de zaal?

  d.
 • Volgens mij is dat de standaard gang van zaken en ik denk dat je heel blij moet zijn dat het zo is, want dit betekend dat namelijk dat het jouw eigendom is.
  Zelf heb ik wat probleempjes met mijn host en ik dreig aan het kortste eind te trekken, omdat mijn gegevens (behalve email) niet in de whois staan vermeld.

  Je kunt volgens mij wel een 'private' aanvraag doen, dan worden jouw gegevens gemaskerd door een 3e partij.
 • Ik neem aan dat je bij het aanvragen van het domein accoord bent gegaan met het opnemen van je gegevens in de whois.

  Als je negatieve effecten vermoed, kan je evt een postbusnr nemen hiervoor (maarja, dat kost weer geld…)
 • Het is normaal dat daar je gegevens staan. Er is wel het een en ander over gaande, maar vooralsnog zijn die gegevens publiek. Alleen bieden sommige registrars de mogelijkheid om ze (tegen extra betaling) te verbergen.
 • Het is altijd mogelijk om via een registerar een aanvraag te doen om de persoonlijke gegevens niet zichtbaar te laten zijn bij een whois aanvraag.
  In Nederland wordt dit eerst getoetst voordat een registerar daat toestemming voor krijgt. Het moet namelijk voor iedereen duidelijk zijn van wie een domein is. In bepaalde gevallen kun je aangeven dat je dit niet wilt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.