Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

smtp-server software

Anoniem
None
13 antwoorden
 • graag een tip …
  met mn laptop mail sturen/ontvangen thuis - opt werk - bij vriendin. via kabel, adsl of soms inbellen. nogal wat dubbele accounts nodig met steeds weer andere smtp.[provider].nl.
  vroeg me af of er, naast IIS, smtp-server software bestaat om provider-server te omzeilen. heeft iemand hier ervaring mee?
 • Als je meerdere providers hebt, het maakt niet uit welke, alle berichten kun je via 1 standaard door jou gekozen smtp server versturen.
  Geen software nodig dus.
 • nope..

  je moet versturen via de provider waarmee je inbelt.

  Je zou een eigen mailserver kunnen overwegen, maar dat heeft wat voeten in aarde.
 • [quote:3743e59b26="El-Broosha"]Als je meerdere providers hebt, het maakt niet uit welke, alle berichten kun je via 1 standaard door jou gekozen smtp server versturen.
  Geen software nodig dus.[/quote:3743e59b26]
  Bullsh***t, juist de enige beveiliging die op smtp-servers meestal zit, is dat je via de smtp-server van de isp waarop je zit moet verzenden
 • klopt. ik heb ook zo'n e-mail provider FreeOnline. Deze stelt dat je alleen kan verzenden middels inbel naar hen als provider. Nu gaf ik bij toeval als uitgaande provider mijn eigen smtp server. Wat denk je? Iedereen ontvangt mail van mij middels mijn FreeOnline account.

  Zullen ze niet leuk vinden, maar ik vind het prachtig.

  htmlhtml, als je wilt kun je wel via mij verzenden. stuur anders ff PB.

  d.
 • [quote:d053678056]Bullsh***t[/quote:d053678056]

  Altijd pakkend, die krachttermen.
  Verzin ook maar een woord voor het feit dat ik 3 providers heb terwijl ik ALLE mail via 1 smtp wegstuur.
  Succes.
 • [quote:dcc3a5f135="El-Broosha"][quote:dcc3a5f135]Bullsh***t[/quote:dcc3a5f135]

  Altijd pakkend, die krachttermen.
  Verzin ook maar een woord voor het feit dat ik 3 providers heb terwijl ik ALLE mail via 1 smtp wegstuur.
  Succes.[/quote:dcc3a5f135]
  en welke providers en welke smtp-server is dat dan?
  Die kan de vraagsteller dan mooi gebruiken en excuses voor mijn taalgebruik, maar het antwoord wat je gaf brengt de vraagsteller in mijn ogen totaal op het verkeerde spoor en kunnen we van hem een nieuw topic verwachten waarom het verzenden niet lukt (zoals al zovaak hier gebeurt is…), maar ik denk dat de vraagsteller zeer blij is met de smtp-server die jij gebruikt die geen beveiliging heeft en die door iedereen gebruikt kan worden…..
 • Mischien heb je meer in de tekst gelezen van de topicstarter dan ik. Best mogelijk. Volgens mij heeft hij een betaald abbo bij een provider ( [quote:2e6d134c06]via kabel, adsl of soms inbellen[/quote:2e6d134c06] ) en dus kan hij gebruik maken van een smtp server van z'n eigen provider. Dilbert geeft daar een voorbeeld van.
  Het is uiteraard te simpel gedacht dat hij een smtp kan gebruiken van een provider waar hij geen abbo bij heeft, bijvoorbeeld de mijne. Dat heb ik dus ook nooit beweerd.
 • [quote:64d29fbfb9="El-Broosha"]Mischien heb je meer in de tekst gelezen van de topicstarter dan ik. Best mogelijk. Volgens mij heeft hij een betaald abbo bij een provider ( [quote:64d29fbfb9]via kabel, adsl of soms inbellen[/quote:64d29fbfb9] ) en dus kan hij gebruik maken van een smtp server van z'n eigen provider. Dilbert geeft daar een voorbeeld van.
  Het is uiteraard te simpel gedacht dat hij een smtp kan gebruiken van een provider waar hij geen abbo bij heeft, bijvoorbeeld de mijne. Dat heb ik dus ook nooit beweerd.[/quote:64d29fbfb9]
  Hij heeft het over 3-vormen en zeer waarschijnlijk zijn dat dus 3 verschillende providers, ieder met een eigen smtp. Op een smtp-server vind geen authenticatie plaats, en indien zoals jij zegt de smtp-server van jouw provider ook niet kijkt of je wel van zijn netwerk komt, kan iedereen er dus gebruik van maken (wat op zich vreemd is, aangezien zo'n open relay nog geen 24-uur leeft op Inet)….
 • [quote:57d3a2f9d0="El-Broosha"]Als je meerdere providers hebt, het maakt niet uit welke, alle berichten kun je via 1 standaard door jou gekozen smtp server versturen.
  [/quote:57d3a2f9d0]
  Dit is dus nonsens (ik zal me netjes uitdrukken :-) ), zoals ook bevetsigd wordt door het antwoord van Teacher en Dilbert, maar zoals al gezegd, indien je een oplossing voor het probleem hebt van meerdere providers en smtp-servers, dan hou ik mij (en met mij denk ik een hele grote internet-community) van harte aanbevolen voor dé oplossing.
 • [quote:0894596945="El-Broosha"]Dilbert geeft daar een voorbeeld van.[/quote:0894596945]
  Dilbert geeft een voorbeeld dat hij inbelt met FreeOnline en zijn [b:0894596945]eigen[/b:0894596945] mailserver gebruikt voor verzenden, dus niet die van een provider….
 • Je kan toch bij elk account 1 en dezelfde SMTP server (bv Lycos) invullen met authentificatie en dus zodanig alles via deze server versturen?

  Westi
 • [quote:13c8d19221="westi2002"]Je kan toch bij elk account 1 en dezelfde SMTP server (bv Lycos) invullen met authentificatie en dus zodanig alles via deze server versturen?

  Westi[/quote:13c8d19221]
  Dan dien je dus te beschikken over een smtp-server die óf gebruik maakt van authenticatie óf die pop3-authenticatie ondersteund, en waarbij de provider toestaat dat je verzend vanaf een ander netwerk dan die van de provider zelf, en dit soort smtp-servers zijn zeldzaam, mede omdat die nogal gevoelig zijn om misbruikt te worden als open-relay.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord