Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

email op beide pc's

Anoniem
hannievaneck
6 antwoorden
 • ik heb een netwerk op twee pc's. Beide met windows XP. emailprog. outlook express. Ik wil de mail zo instellen dat alles op beide machines binnenkomt, heb dit al gehad maar de ene comp. is gecrasht en nu weet ik niet meer hoe dit ingesteld was. Wie weet raad.
 • De accounts van beide PC's helemaal eender instellen. Een handig hulpmiddel is daar bij om de accounts te exporteren (Menu Extra/Accountsgewenste account selecteren/Exporteren). Je krijgt dan een *.iaf file, die je importeert op de andere PC. Dit herhalen voor alle accounts.

  Jan de Boer
 • ik denk dat deze oplossing bedoeld is voor een tweede comp. die ook altijd aanstaat. Bij ons is de tweede in t netwerk (overigens zonder router) alleen af en toe aan. De instellingen zijn overigens hetzelfde. Vast bedankt voor t meedenken!
 • Dat werkt toch niet?
  Dan komt de mail alleen binnen op de pc waar je het eerst de mail ophaalt.
  Volgens mij moet je instellen dat alle mail op de ene pc wordt doorgestuurd naar de andere.
 • volens mij werkte dat uitstekend, als ik nog maar wist hoe e.e.a. ingesteld was
 • Je kunt via Extra > Accounts > Email > Eigenschappen > Geavanceerd je account zo instellen dat een kopie van elk bericht op de server blijft staan. Beide PC's kunnen dan los van elkaar de mail ophalen zonder het te verwijderen. In dat geval kun je wel het beste een aantal dagen opgaven waarna de mail automatisch wordt verwijderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.