Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Maandelijkse kosten adsl- & tel.abonnement? En welk netw

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Iemand die ik ken, wil vanaf thuis gaan internetten, maar heeft nog geen telefoonaansluiting, want hij belt nooit. Tevens woont hij in een dorp waar geen kabel is voor kabelinternet.

  Is er wellicht een bepaald goedkoop telefoonabonnement dat bijvoorbeeld alleen geschikt is voor ADSL of zo? Hij is nu wel van plan om veel te gaan internetten (dwz continu online, niet extreem hoge download).

  Maakt het bij het uitzoeken van een provider nog uit van welk netwerk deze gebruik maakt? Tiscali maakt bijvoorbeeld gebruik van het Versatel netwerk en xs4all van het KPN netwerk, etc. Moet het eerder uitgekozen telefoonabonnement daarmee overeenkomen?

  En de laatste vraag, hoe zit dat met de maandelijkse kosten? Moet er naast het abonnement voor de telefoon-aansluiting en het adsl abonnement van de provider bijvoorbeeld ook nog extra geld worden betaald aan de telefoonnetwerkeigenaar? Ik ben heel benieuwd wat dat nou uiteindelijk maandelijks gaat kosten, incl telefoon.
 • Geen telefoon, geen kabel, heeft ie wel stromend water ? :wink:
  Kijk eens op internetten.nl en doe een postcode check of er ADSL beschikbaar is en zoja, van welk(e) netwerk(en). Daarna zou eens op de site van het netwerk (bijv. KPN) kunnen gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.
 • Er bestaat een speciaal telefoon-abonnement, waarbij je niet kunt bellen, maar wel ADSL kunt aansluiten. Kost bij mijn weten een kleine 10 euro per maand.
 • Kun je dat gewoon bij de KPN afsluiten? Of moet dat bij iemand anders. Ik heb er nl bij de KPN over geinformeerd maar die gaven het volgende antwoord:

  "Voor ADSL van KPN heeft u een telefoonaansluiting èn een telefoonabonnement van KPN nodig. Zonder telefoonaansluiting met een telefoonabonnement is ADSL van KPN niet mogelijk. " […bla bla bla…] "Voor een voordelige oplossing is ADSL ook mogelijk in combinatie met een BelBudget abonnement. Dit geldt alleen in combinatie met een analoge lijn. Een BelBudget abonnement is niet mogelijk bij een ISDN-aansluiting." [… bla bla bla…]

  Tja een belbudget abonnement heb ik zelf thuis ook, maar dat is geen 10 euro per maand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.