Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Adsl of kabel....

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Wat is het beste, binnenkort kunnen we ADSL of @Home krijgen? We hebben nu dus ADSL van Tiscali (Basis via kpn 2240/320 geloof ik, veranderd ook zo vaak), wat is beter, waar heb je gegerandeerd snelheid, ik d8 bij kabel variabel, is dat zo?
 • Je neemt het eerste wat je krijgen kan, maakt niet uit.
 • Zeg dan niks.

  @ts:
  Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening dient te houden.

  Kabel:
  In principe deel je je bandbreedte met abo's in je directe omgeving. Hoe meer huishoudens in jouw buurt kabelen, hoe trager je verbinding zal zijn. Dit kan ook behoorlijke fluxen in de verbinding tot gevolg hebben.
  Verder is het belangrijk te weten in hoeverre er geknepen wordt op je verbinding; immers in principe zijn de snelheden die te behalen zijn met kabelinternet zeer hoog, mits de ISP niet een bepaalde limiet eraan vastknijpt.
  Derde, maar dat geldt ook voor DSL, belangrijke factor vormt een evt downloadlimiet. De ene ISP gaat hier vervelender mee om dan de andere.

  ADSL:
  Belangrijk is de afstand van je huisaansluiting naar de centrale waar vandaan je je DSL behoort te krijgen. Hoe groter die afstand, hoe minder de verbinding.
  ADSL is altijd geknepen tot maximale down- en uploadsnelheden, maar dat wist je al.
 • @ Booster: Als je goed leest, zie je dat ik al ADSL heb.
  @ Rieske: Ik denk dat het dan verstandiger is voor ons om gewoon ADSL te houden, maar, @Home is relatief gezien (als je theoretische snelheden aanhoudt), wel goedkoper. Een dillema dus. Maargoed, we kunnen nu nog geen @Home krijge.
 • klik
  en
  klik

  ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.