Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Ik krij Tiscali ADSL via KPN niet aan de praat.:(

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Sinds deze week ontving ik mijn Tiscali ADSL doe het zelf pakket. Daar ik buiten een Tiscali netwerk omgeving woon, heb ik een Tiscali/KPN abonnement. Dus de aansluiting is bij KPN en het inbellen/abonnement is bij Tiscali. Ik heb Windows XP op mijn computer en de netwerkkaart is herkend zonder problemen.

  Ik heb alles geinstalleerd maar het werkt niet.:( Ik hoop dat iemand mij kan helpen (typ dit met mijn oude telefoon modem weer in de computer):

  1.) Alle kabels en modem aangesloten op een 10/100mbit netwerk kaart die ik gratis op mijn werk kreeg.

  2.) Dan de ADSL Installatie CD van KPN gedraaid. Die doorging ook een test en alles was oke en goed gedaan.

  3.) Vervolgens geconfigureerd via de Tiscali website:
  http://web.tiscali.nl/servicecentre/content/article/hhelpmeth/386425.htm

  Dat zou genoeg moeten zijn om het te laten werken. Maar helaas. Tiscali helpdesk bellen geeft erg lang wachten en dan nog geen operator die wil antwoorden.

  Dus hoop ik op hulp hier. Het gaat fout met het inbellen. Ik, en mijn vriendin hebben alles meermalen gechecked dat we alles goed ingetypt hebben. Zodra we inbellen komt IE6.0 met de foutmelding 651. Ik hoop dat iemand dat wat zegt. Mij helaas niet (het zou iets in het modem zijn?). Maar de modem was goed getest volgens de KPN hulp CD.

  Ook als ik de status van de netwerkkaart bekijk, zie ik dat er kbs gedownload en geupload worden dus de connectie is goed en werkend. Het zit dus in de inbelverbinding denk ik. Maar heb alles goed ingetikt volgens bovenstaande link.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ben radeloos wat te doen. Heel erg bedankt alvast.
 • welk type modem heb je de speedtouch 510?
  zo ja dan kun je kijken of je hem kunt bereiken door in ie het volgende adres in te typen:

  10.0.0.138

  als het goed is zit je dan in het setup menu van het modem en weet je dat de verbinding naar je modem goed is. vanuit je modem kun je dan ook nog de online status e.d bekijken.
 • Bedankt. Het is me gelukt het aan de praat te krijgen.:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.