Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook 2003 op 2 computers

Anoniem
wtheiner
3 antwoorden
 • Hi all,

  ik gebruik voortaan Office 2003 en dus Outlook 2003.

  Nu heb ik een laptop en een PC. Nu wil ik zo dat mijn e-mails en adressenboek en account gegevens op de server worden opgeslagen en dat de 2 computers alles daar opslaan zodat wanneer ik met mijn laptop mail binnenhaal deze ook op de computer te lezen zijn.

  Maar nu wil ik ook dat wanneer mijn laptop niet aan het netwerk zit ik toch de al binnengehaalde mail kan lezen. En hoe doe ik dit??

  Alvast bedankt!

  W.
 • Je schrijft dat je gegevens van op de server wil opslaan.
  Wat voor een server? Van jou provider of een computer thuis?

  Het nadeeel van het doorgaans gebruikte POP systeem is dat als de berichten opgehaald worden, ze verplaatsen naar de pc die de berichten ophaalt.

  Je kan in outlook kiezen de berichten op de server te laten en ze verwijderen na X dagen. In deze tijd (X dagen) dien je dus met beide pc's de mail een keer opgehaald te hebben.

  De enige echte manier voor het delen van Oulook functies (adresboek, agenda etc) is de dure MS Exchange server software, maar dit is een server oplossing en de Pc dient verbonden te zijn met Exchange server voor het lezen en versturen van mail.

  Een andere oplossing is IMAP:
  [code:1:0b3fb74c43]
  IMAP staat voor Internet Messaging Access Protocol en is een methode voor het verkrijgen van toegang tot electronische mail die wordt bewaard op een (gedeelde) server.

  Met IMAP is het mogelijk e-mail te bewerken via een locale computer zonder dat een mailbestand daadwerkelijk naar de locale computer verzonden hoeft te worden.

  Via een IMAP server kunnen berichten dus bewerkt worden via verschillende computers tegelijk. IMAP heeft dit voor op het POP (Post Office) protocol die vooral geschikt is voor één computer en offline bewerking locaal.
  [/code:1:0b3fb74c43] Je provider moet dit echter wel ondersteuen, of je moet zelf een server hebben.

  Een derde idee zou zijn de berichten bij binnenkomst te dupliceren.
  Dat wil zeggen, als je zelf een servers ergens hebt staan, je ervoor kiest berichten aan wtheiner@jouwdomein.nl niet op te slaan in 1 maar in 2 popboxen. Je kan dan met de betreffende pc de berichten afzonderlijk ophalen. Je provider moet dit echter ondersteunen, of je moet zelf een server hebben.

  Een laaste idee zou zijn een synchronisatie applicatie te gebruiken zoals bijvoorbeeld gebruikt wordt bij een PDA.

  Zo zullen er vast nog wel meer oplossingen zijn maar wellicht heb je iets aan bovenstaande.
 • Je emails kan je inderdaad als copy op de server laten staan, adresboeken en agenda kan niet. Ik heb het opgelost door een gratis account te nemen bij Yahoo, die heeft ook een agenda en een adresboek. Vervolgens kan je daar gratis Intellisync downloaden en daarmee kan je Outlook synchroniseren met je webagenda en adresboek, leuk bijkomend voordeel is, is dat je altijd online je agenda kan beheren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord