Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Overgestapt naar Mozilla Thunderbird, versturen lukt niet

Anoniem
Barremans
3 antwoorden
 • Ik ben van Outlook Express overgestapt op Mozilla Thunderbird, oa omdat je hiermee makkelijker junkmail kunt weren. Alles werkt goed, behalve het versturen van email.
  Ik heb kabelinternet via de universiteit, en deze biedt geen email adres aan. Voor email gebruik ik dus mijn studenten-email (webmail)adres en een adres van HCC-net. Via HCC-net kan ik geen mail versturen omdat ik niet via HCC-net inbel.
  In Outlook-express kon ik via mijn studenten-emailadres mail versturen (https://student.rug.nl), aanmelden bij de server was hiervoor wel noodzakelijk. In Thunderbird lukt dit niet, ook niet na het aankruisen van "use name and password".
  Weet iemand hoe ik Thunderbird kan instellen zodat ik wel emails kan versturen? Een andere oplossing is een ander (gratis) email adres waarvan de smtp server mij wel accepteerd, maar dit kon ik op internet nergens vinden.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen, zodat ik niet meer afgesneden ben van de buitenwereld.
  Tjitte.
 • heeft die uni wel een smtp-server?
  dan die server gebruiken.
 • Ik gebruik ook Thunderbird en heb als smtp-server mijn internetprovider's smtp-server ingevuld. In mijn geval is dat gewoon 'mail' van @home.

  Raar overigens dat er nog zoveel mensen Outlook gebruiken (én Internet Explorer). Ik zou nooit meer anders willen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.