Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hoe postvakken en adresboek kopiëren naar nieuwe installatie

Anoniem
patrickda
9 antwoorden
 • Gek word ik ervan!
  Verzonden Items, Verwijderde Items, Adresboek, alles staat er in de Outlook Express van mijn nieuwe installatie identiek zoals bij mijn oud systeem, gewoon probleemloos gekopieerd. Maar Postvak In wil maar niet lukken.
  Wat doe ik verkeerd?
  Read Only wordt uitgezet, ik ben ook al in die mappen gaan staan, en met Importeren en het opgeven van de juiste locatie (CD) lukt het ook niet, er worden zogezegd geen bestanden gevonden die kunnen geïmporteerd worden.
 • Ik gebruik Windows 2000 en Outlook Express 6.0.
  Hoe kan ik het best al mijn E-mailgegevens zoals adressen, verzonden en ontvangen berichten en dergelijke meer kopiëren naar een nieuwe installatie?

  Ik heb dit vroeger al eens geprobeerd en om één of andere reden was dit niet gelukt. Als ik mijn oude bestanden kopiëerde naar de map documents en settings op de plaats waar die nagelnieuwe bestanden stonden werden deze nadien steeds weer door die nieuwe overschreven.
  Iemand enig idee?
 • Vooropgesteld dat het bij de nieuwe installatie ook om OE6 gaat:
  Kopiëren naar een reserveplaats ergens op je HD:
  1. Complete map met dbx-bestanden, [b:caa9146af3]inclusief folders.dbx[/b:caa9146af3]
  2. *.wab bestand
  Vervolgens vanuit de nieuwe installatie van OE6 importeren.

  Edit:
  Alternatief: Eérst de nieuwe installatie compleet maken. Als je in de oude situatie zelfgemaakte mappen had, gelijknamige mappen opnieuw maken, dus voorlopig nog leeg, en ([b:caa9146af3]deze stap is echt noodzakelijk[/b:caa9146af3]) deze stuk voor stuk even in gaan staan, waardoor ze worden geactiveerd.
  Daarna die complete dbx-map kopiëren naar de juiste plaats, waardoor die complete voorlopige set bestanden wordt overschreven.
  Misschien deed je aanvankelijk die volgorde andersom? Inderdaad zal het dan niet gaan.
 • Je zegt dat je probeert te importeren vanaf een CD. Probeer eens om eerst die backup te kopiëren naar een reserveplaats op de HD. Om vanuit OE te importeren moet folders.dbx zich wel in de set bestanden bevinden.

  Anders moet je inderdaad die Postvak In.dbx kopiëren naar de juiste lokatie. Hij overschrijft dan de bestaande, maar als je die vantevoren leeg maakt (inhoud even opzij zet) lijkt me dat geen probleem.

  Tenslotte kan het nog zijn dat die backup is beschadigd. In dat geval is er misschien nog iets te redden met recoverytools.
 • [quote:54f34226d7="J. de Boer"] …Anders moet je inderdaad die Postvak In.dbx kopiëren naar de juiste lokatie. Hij overschrijft dan de bestaande, maar als je die vantevoren leeg maakt (inhoud even opzij zet) lijkt me dat geen probleem… [/quote:54f34226d7]

  Zo doe ik het, maar blijkbaar geeft dat bij mij wel problemen. Het zou me wel sterk verwonderen dat dat bestand zou beschadigd zijn.
  En behalve dat ene bestand met uitleg over OE dat je in je Postvak In te zien krijgt bij een nieuwe installatie staat er natuurlijk niets in. En als ik nu dat bestand verwijder of niet, een keer in Postvak In geweest ben of niet, OE afsluit en heropstart, Win herstart,…vooraleer ik het Postvak IN.dbx-bestand overschrijf, het maakt allemaal niet uit.
  Waarom ging het wel met al de rest (Verzonden Items, Verwijderde Items,…)?
 • Tja, als al die andere mappen in OE wel gelukt zijn, en alleen die ene niet, dan sta ik ook met de handen omhoog. Zit dan toch te denken aan een beschadigd bestand. Misschien kun je met een trial-versie van een recoveryprog het een en ander kunnen proberen. Onlangs hierover ook een discussie gehad, zie hier.
 • zou het misschien kunnen dat het postvak in bestand dat je eroverheen geplaatst hebt vanaf cd nog op alleen-lezen staat???
 • Daar had TS naar zijn eigen zeggen al naar gekeken, zie zijn eerdere bericht.
 • Daar had TS naar zijn eigen zeggen al naar gekeken, zie zijn eerdere bericht.
  ja, had ik gezien, maar hij ging zo vaak heen en weer kopiëren, dat een waarschuwing misschien wel op zijn plaats was….

  tbv een work around: kijk eens met dbxview.exe of je daarmee het bestand kunt openen, als check op de integriteit van het oude postvak in.
  andere optie: een progje dat heet dbxtract.exe. daamee kun je eventueel waardevolle mails extracten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.