Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Nieuwe PC aansluiten op bestaande ADSL-aansluiting lukt niet

Anoniem
P. Sanders
13 antwoorden
 • Hoi,
  ik heb mijn pc vervangen door een nieuwe maar kom niet meer op internet. Ik heb nu dus XP en de eigenschappen voor Lan-verbinding staan volgens de snelstarthandleiding van Demon.
  Ipconfig /release en daarna / renew werkt niet. Tevens krijg ik daar een ip-adres dat niet met 212 of 82 begint (begint met 169, en dat mag niet).

  Wel gaf Zonealarm Pro na opstarten al 2 nieuwe netwerken aan o.a. beginnend met die 169.

  Hoe krijg ik e.e.a. weer juist voor elkaar?

  Met ipconfig kreeg ik gisteren ook een ander macadres dan wat ik onder mijn vorige pc had, is dat juist?

  Graag hulp, bvd, Peter.
 • Bij welke provider zit je? Er zijn namelijk een aantal providers die IP-adressen uitdelen op basis van het MAC-adres van je netwerkkaart. Een MAC-adres is een uniek adres voor je hardware. Er zijn geen twee netwerkkaarten op de wereld met hetzelfde MAC-adres.

  Als je dus een nieuwe computer (met dus een andere netwerkkaart) aansluit op de ADSL-verbinding van zo'n provider, moet je dus eerst aan je provider een wijziging van je MAC-adres doorgeven. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat jij weer een geldig IP-adres op hun netwerk krijgt.

  Hoe vind je nu je MAC-adres? Nou, heel simpel. Open een DOS-box en gebruik het commando 'ipconfig /all'. Hier staat ook het MAC-adres van je netwerkkaart(en) vernoemd.
 • Dat zal het zijn Leo.
  Meteen gekeken bij Demon; alleen moet ik met die nieuwe kaart verbinding maken met hun macadres-site, maar ik kan juist niet op internet. Hoe kom ik daar nu wel op?
 • Nog eens opgestart,
  maar ipconfig /renew geeft telkens: Er is een fout opgetreden bij vernieuwen etc. Kan geen contact met DHCP-server maken. Aanvraag is verlopen.
  Terwijl bij /all DHCP ingeschakeld staat.

  Hoe los ik dit op???
 • Tja… Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om toch het MAC-adres te wijzigen:

  1) Sluit de oude PC weer aan.
  2) Plaats de oude netwerkkaart in de nieuwe PC.
  3) Bel met een analoog modem, of ISDN-adapter in.
  4) Ga even bij een kennis, vriend, familielid o.i.d. langs.
  5) Bel met de Demon helpdesk.

  Moet ik nog ff doorgaan?
 • Oude PC, oude kaart is geen optie, je moet contact zoeken met je nieuwe netwerkadapter; en die zit bij deze op het moederbord ipv aparte kaart.
  Ik kan wel het adres met ipconfig zien, dus zal het wel helpdesk worden.

  Als XP zegt Lan aangesloten en op het modem branden alle benodigde lampjes, kan ik dan een storing met de bekabeling uitsluiten?
 • Zit je achter een router of hangt je PC rechtstreeks aan t modem?
  Als alle lampjes branden lijkt me een kabeldefect bijna uitgesloten.
 • Anjo,
  de PC hangt rechtstreeks aan het modem (Zyxel etc.).
  Lijkt mij ook geen kabelprobleem.
 • Je kunt denk ik toch het beste even contact opnemen met de helpdesk. Dit zit gewoon vast op het MAC adres. Zelf pas ook nog beleefd met Demon. PC aangesloten op het modem, MAC adres aangemeld, internet werkt. Router ertussen, de boel werkt niet meer. MAC adres van de pc gekloond naar de router, en de boel werkt weer.

  Bij sommige moederborden/netwerkkaarten kun je zelf een MAC adres instellen. Als dat bij jou zo is, kun je ook het oude invullen.
 • Ik ga bellen Gerben, en zonodig je tip uitvoeren.
 • Hoi,
  hele tijd met Demon gesproken (3 keer).
  Modem als router ingesteld etc.
  Tot aan het verkeer van demon met mijn modem gaat alles ok, als ik mijn PC aanzet komt er een berg verkeer op gang zodat ik snel niet meer kan surfen.
  Zonealarm stopt alles maar ook het surfen, alleen de firewall van WinXP1 dan kan ik zoals nu effe surfen maar na een tijdje houdt het op.
  Ik ben begonnen met installeren van McAfee en ZonealarmPro en kan eigenlijk geen virus of adware hebben, Hijack ziet er goed uit.
  Wat doet windows allemaal aan download automatisch?
  Wat doet winxpini, die aanmaakdatum vanmiddag heeft?

  Help help.
 • Nog vervolg:
  als ik Zonealarm op een gegeven moment opstart kan ik even surfen (zoals nu). Start ik Zonealarm weer op krijg ik snel een Protected alert, blocked access to 192.241.178.129 poort 445 en een 'winxpini die naar 192.209.85.253, poort 445 wil.
  Is dit iets van windows of zo?

  Nu weer effe moeten starten/stoppen waarbij weer een aantal processen een alert geven, dezelfde plus ook nog svchost met o.a. poort 6667.

  Wat gebeurt er toch?

  Peter.
 • En:
  soms worden er in een seconde wel 40 alerts geblocked naar verschillende 192.-adressen via poort 445.

  ???

  Inmiddels lukt surfen weer wel, maar wordt er toch nog regelmatig wat ontvangen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.