Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Skype VoiP ervaringen?

Anoniem
None
1 antwoord
 • :o Hallo medecomputerliefhebbers, kort geleden een positief artikel gelezen over Skype in C.Idee. Ik ben al jaren geïnteresseerd in slim telefoneren
  met de pc. Echter alle info hier en elders hebben me nog nooit over de streep getrokken. Dit had natuurlijk vooral te maken met het feit dat het bereiken van een vaste tel. niet mogelijk was. Met de nieuwste Skype kan dit nu dus wel. Wel lijkt het erop dat deze nog niet is te downloaden via de nl. site van Skype, dit vind ik wel vreemd? Hoewel er al veel Skype ervaringen staan gerapporteerd hier, kon ik zelf geen ontdekken met een riview v.d. nieuwste versie van Skype, vandaar dit artikel.
  Maar goed, nu moet ik beslissen of ik het programma download en ga gebruiken. Dit is op zich best lastig. ? Ik kan namelijk geen kennissen die het programma ook gebruiken, het is dus mn bedoeling naar een vaste tel. te bellen met Sp. Dit betekent wanneer ik serieus wil, dat ik in mijn geval een fatsoenlijke heatset moet kopen +/- 40,_ En bovendien het nemen van een creditkaart om het beltegoed op te waarderen. Nu is het bellen natuurlijk wel wat goedkoper dan de nationale (uitgezonderd vast-mobiel, dit is bij Sp juist duurder), maar voorlopig kost het me dus veel geld om VoiP te gaan gebruiken?
  Het enige andere nadeel op dit moment wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid is het feit dat er nog enige vertraging schijnt te zijn. dit is lastig omdat, zo stel ik me voor, je dat dan steeds je gesprekspartner moet toelichten.
  Toch was ik nooit zo serieus van plan Voip te proberen.Wat zijn jullie ideeën over deze nieuwste ontwikkeling van Skype. Ik ben in elk geval zeer positief, immers Voip als in een netwerk, maar nu naar iedere huiskamer was nog nooit zo bereikbaar en kwalitatief goed. Hiervoor verdient Skype lof wat mij betreft. Nog 1 technische vraag die aansluit op mn besluit. Stel dat ik nog even wacht, dan zou ik nog wel eens willen bellen via de pc, maar dan via de 'oude' tel.lijn. Dit kan bijvoorbeeld standaard uit het adresboek van de cd foongids. Ik heb thuis echter een adsl netwerk met 2 pc's Wie weet of het mogelijk is om de pc in te zetten als telefoon TEGELIJK met adsl Vroeger met inbellen was het internetten of bellen. Op het modem zat ook een uitgang naar een telefoon. Bij mijn huidige pc's zit zo'n uitgang er niet meer. betekent dit, dat dit 'doorlussen' niet meer mogelijk is?
  Veel dank voor het meedenken
  groet ronald
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.