Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

1 Outlook Express voor 2 users

Anoniem
jogger
9 antwoorden
 • Ik kom van win98 af en ben mijn nieuwe pc aan het inrichten onder winXPprof.

  Nu heb ik een datapartitie E: gemaakt en daarop wil ik 1 outlook express hebben welke door 2 users (jan en marie) gebruikt kunnen worden. Dus beide users kunnen de mail ophalen en elkaars mail bekijken. Ik heb al de map E:\beiden\outlook aangemaakt om als archiefmap te gebruiken.

  Kan iemand me vertellen hoe ik verder moet met rechten enzo. want daarna zet ik de win98 bestanden over.

  Weet iemand een topic/stappenplan waar ik meer hierover te weten kan komen.

  Thanks,
  Ger
 • Hoi,

  Ik kon niet helemaal uit je verhaal opmaken of Jan en Marie een verschillende login gebruiken.

  Zo niet, dan kun je via regels de mail verplaatsen naar verschillende mappen.
  Zo ja, dan zou je 'identities' kunnen gebruiken (profielen in NL geloof ik)
  Zo kun je elkaars mail gewoon lezen.

  Groeten,

  Roel
 • jan en marie hebben beiden een eigen account en loggen dus beiden in. Waar ik nog aan dacht is dat - als ik het goed heb- OE alle geblokeerde afzenders(spam) niet opslaat in een door mij bekend bestand. Ik vind er onder W98 wel registersleutels voor terug. M.a.w. ik heb nog geen idee hoe dit op te lossen.
  Misschien Outlook gebruiken ipv OE?
 • MS Outlook gebruiken is wel een stuk gemakkelijker.
  Je kunt namelijk een PST bestand toevoegen als map.
  Jan kan dus een profiel aanmaken voor zichzelf en de email map van Marie openen als extra map. Marie doet hetzelfde met Jan zijn map.

  Een ander voordeel is dat je de instellingen kunt exporteren.
  Ook kun je de spam list exporteren en importeren, voor zover ik weet kun je die niet delen….
 • [quote:0420b37077="jogger"]…… Waar ik nog aan dacht is dat - als ik het goed heb- OE alle geblokeerde afzenders(spam) niet opslaat in een door mij bekend bestand. Ik vind er onder W98 wel registersleutels voor terug. M.a.w. ik heb nog geen idee hoe dit op te lossen.
  Misschien Outlook gebruiken ipv OE?[/quote:0420b37077]Ik geloof graag dat Outlook voordelen heeft, alleen moet dan dan wel worden aangeschaft. Ik dacht dat het tegenwoordig onderdeel is van Office? Maar het kan in Outlook Express ook. Wat bedoel je met een "door mij bekend bestand"?
 • De bestanden die me bekend zijn *.wab=adresboek; *.iaf=accounts en *.dbx=mappen.
  Maar hoe je berichtregels of geblokkeerde afzenders moet overzetten is me niet bekend (en ik heb nogalwat spamteksten die ik direkt naar de verwijderde items stuur).

  Ik ben inmiddels wel met OE begonnen en hoop met identities een heel eind te komen om het dubbel gebruik in te stellen.
 • Die berichtregels m.b.t. geblokkeerde afzenders vind je inderdaad terug in het register onder rules, een subkey van \—-\—-\identities. Als je in Outlook Express voor gebruikers identiteiten hebt ingesteld, vind je daar voor elke gebruiker onder identities een aparte subkey (met een lang hexedecimaal getal).
  Overigens heeft het blokkeren van afzenders i.v.m. spam totaal geen zin (heb er zelf een tijdje mee geëxperimenteerd), want spammers gebruiken voortdurend andere (fake)adressen.
  Efficiënter is om te blokkeren op onderwerptekst, berichttekst en in iets geringere mate op medegeadresseerden.

  Ik heb persoonlijk als allereerste een berichtregel ingesteld die berichten van bekenden vóórselecteert naar Postvak in bekenden. Deze hoeven dan niet meer te worden gescand op ongewenste tekst.
  D.m.v. de tweede regel gooi ik alle berichten meteen, voor het downloaden, al van de server af die woorden bevatten waarvan ik zeker weet dat die nooit van een normaal mens afkomstig kunnen zijn. Is niet mogelijk met woorden in de berichttekst, maar alleen met die in de subjectregel. Die in de berichttekst filter ik apart naar de map verwijderde items.
  In de derde regel het zelfde beleid, alleen daar zijn teksten opgenomen waarover ik nog een beetje twijfel heb. Die berichten gaan dus ook naar de map verwijderde items. In de map verwijderde items verdwijnen tevens alle berichten die via BCC zijn verzonden (d.w.z. dat niet één van onze adressen of aliassen voorkomt in Aan of in CC).

  Als voor elke identiteit dezelfde berichtregels moeten gelden, en dit zijn regels waar vanwege het aantal woorden nogal wat werk in heeft gezeten, kun je een registersleutel b.v. rules exporteren en vervolgens importeren onder de andere identiteit.
 • ik hanteer ongeveer dezelfde werkwijze. Het blokkeren van afzenders heeft wel zin als je in de lijst geblokkeerde afzenders het klkljkljkljkl@advertising.com mailadres wijzigt in advertising.com. dan wordt ook onzin@advertising.com kkkkkk@advertising.com jim@advertising.com julie@advertising.com van de server verwijderd.

  Dank voor je reaktie
 • Klopt helemaal, maar uit wat ik een tijdje heb geobserveerd blijkt dat er bijzonder weinig herhalingspatroon in die afzenders zit. Wel opvallend veel yahoo.com, exite.com of aol.com, maar dat kan ik nog niet volledig wegfilteren. Er zijn nl. ook normale mensen met zo'n adres. Waar wel opvallend veel herhaling in zit, is de lijst van medegeadresseerden. Daar vind je opvallend vaak dezelfde adressen. Kun je dus ook gemakkelijk wegfilteren als daar geen kennissen van je tussenzitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.