Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Overstap ADSL-analoog naar ADSL-ISDN?

Anoniem
sjouken
6 antwoorden
 • Hallo!

  Ik wil graag een extra telefoonnummer hebben. Voor zover ik weet kun je dat alleen bereiken door ISDN te nemen.

  Echter, hoe eenvoudig is het om ISDN te krijgen zodat mijn ADSL-verbinding, nu dus over een analoge telefoonlijn, behouden blijft? Kan dat, of zijn daar aanzienlijke kosten aan verbonden (bij de ADSL-provider)? (Ik moet in ieder geval een nieuwe ADSL-router-voor-ISDN nemen, denk ik).
  En hoe lang duurt zo'n omzetting vervolgens? Moet KPN even een knopje omzetten of ben ik er een tijdlang door offline?

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Bedankt!
 • Waarom niet gewoon een tweede analoge lijn?
  Het enige nadeel hiervan is dat je maar 2 lijnen heb met 2 bijbehorende toestelnummers.
  Voordeel is dat je jouw oude toestellen kan blijven gebruiken.
  Eventueel kan je hier en daar nog oude centrales tegenkomen met 2 buitenlijnen en 6 interne toestellen (zoeen heb ik thuis. Ik heb alleen nu nog maar 1 analoge lijn over)
 • nieuwe router is niet nodig, alleen wel nieuwe modem……..

  of je extra kosten krijgt bij je provider weet ik niet, dat kan je het beste bij hun navragen…….
 • Bedankt voor jullie reacties!

  @Sjouken: een tweede analoge lijn? Wist niet dat dat kon. Kan dat overal ingesteld worden? Ik heb zelf maar 1 telefoonaansluitpunt in huis, komt daar met een tweede analoge lijn dan ook een soort van splitter tussen? En betaal je met een tweede lijn ook abonnementskosten voor 2 lijnen? Of is er, net zoals met ISDN, een beperkt verschil? (ISDN is geloof ik 10 euro duurder ofzo).

  @Bram: ik heb een combi-modem-router, waardoor ik vrees dat ik dat hele ding moet vervangen….tenminst, voor zover ik weet zijn er nog geen combi-modem-routers die voor ISDN en analoog geschikt zijn?
 • heb je op je combi ding een WAN poort zitten? dan kan je er namelijk gewoon de nieuwe modem op aansluiten, hoef je iig niet nog een router te kopen…..
 • Ik ben op dit moment de andere kant op bezig, dus van ISDN naar analoog. Eerst moet de provider opdracht geven aan de KPN om je adsl te slopen, vervolgens gaan ze de lijn omschakelen (5 werkdagen !!!!) en als je het bericht krijgt van de KPN dat de lijn is opgeschakeld, kan je via je provider weer doorgeven dat het adsl opgezet kan worden…..pffffff 2 weken zonder internet…….
  Oja, je kan mijn speedtouch 510i wel overnemen, ik verwacht eind november "om" te gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.