Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Subdomain onder IIS 6

Anoniem
Marcel Fritschy
3 antwoorden
 • Goedemorgen,

  Heb thuis een webserver draaien met IIS 6. Eigen domeintje + wildcard. Maar nu komt het, ik wil dus een subdomein koppelen aan een dir of een url. Dit kan omdat ik een wildcard heb.

  Eerst had ik apache webserver met php draaien. Daar kon ik dat heel gemakkelijk regelen met een php scripjte. Nu wil ik dat dus ook onder IIS, eventueel met ASP.

  Ik heb al gezocht naar oplossingen hiervoor, maar heb tot nu toe niets kunnen vinden.

  Weet 1 van jullie hier een goede oplossing voor?
 • Je moet dan een nieuwe site definieren en de juiste home-directory instellen. Als je nu rechtsklikt op die site, kiest voor properties en op het tabblad 'Web site' op de knop 'Advanced' klikt, vervolgens in het vakje 'Multiple identities for this web site' dubbelklikken op de Default regel, kun je een host header invullen. Hier vul je in: <subdomein>.<domein>.<tld>, dus bijvoorbeeld forum.computertotaal.nl. Deze web site luistert nu alleen nog maar naar deze naam.
 • [quote:fe5fe99519="Leo S"]Je moet dan een nieuwe site definieren en de juiste home-directory instellen. Als je nu rechtsklikt op die site, kiest voor properties en op het tabblad 'Web site' op de knop 'Advanced' klikt, vervolgens in het vakje 'Multiple identities for this web site' dubbelklikken op de Default regel, kun je een host header invullen. Hier vul je in: <subdomein>.<domein>.<tld>, dus bijvoorbeeld forum.computertotaal.nl. Deze web site luistert nu alleen nog maar naar deze naam.[/quote:fe5fe99519]

  OK. een nieuwe website aanmaken enzo lukt allemaal wel en die subdomein.domein.nl invullen ook wel…

  maar die 2e website die moet je starten in iis (toch??) anders draait hij toch niet? Als ik hem wil starten krijg ik een foutmelding dat ze niet allebij op dezelfde poort kunnen draaien…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.