Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Telebankieren

Anoniem
tomvdlee
10 antwoorden
 • Sinds kort gebruik ik XP en als ik nu wil telebankieren krijg ik elke keer een balkje bovenin IE dat ik onbeveiligde dingen ga doen ofzo.
  Als ik er op klik dan kan ik kiezen voor toestaan,dan krijg ik nog een waarschuwing en dan kan ik weer doorgaan.
  Na m'n inlogscherm komt weer hetzelfde en als ik dan transacties wil doen ook weer.
  Het is wel te omzeilen door iedere keer voor toestaan te kiezen maar ik wil gewoon van dat gedoe af.
  Welke instelling kan dat zijn? de popup blocker heb ik al eens uitgezet maar dat hielp niet. :-?
 • Je kunt het best de url van de telebankier-site in IE bij de 'vertrouwde sites' zetten.
 • Ik neem aan dat je bedoel bij de instellingen voor popup blokkeringen maar daar accepteerd IE het niet omdat telebankieren begint vanaf de harde schijf.
  Bij mij "G:\Program Files\Rabo\rt.htm". en het moet een internet adres zijn.
  Waarschijnlijk lukt het wel met de rest van de vensters.
 • Reijer.
  Ik denk dat het bestand op je pc elleen maar een doorlink is.
  Als je nl onderstaande link gebruik (Via bv favorieten) kom je op de inlog pagina terecht
  https://bankieren.rabobank.nl/mijnbankzaken/

  In je popup blokker moet je dan dus
  rabobank.nl
  of https//bankieren.rabobank.nl
  opnemen.

  Jan Willem
 • Nee, als ik het juist begrijp heeft de OP het over het offline pakket Rabo Telebankieren, en niet over Rabo Internetbankieren.

  Staat er bij die meldingen niet zo'n vinkje dat je kan aanzetten "geef deze meldingen in het gevolg niet meer weer" of zoiets?
 • Hallo hallo,
  Je hebt waarschijnlijk onlangs servicepack 2 geinstalleerd. Hierbij is dus ook een interne firewall meegekomen. Deze controleert alle programma's die verbinding willen maken met externe bronnen.
  Rabo Telebankieren maakt contact met de centrale computer van de rabo. Er zijn twee verschillende manieren van internetbankieren. Je hebt bankieren via internet. Je bankiert dan online. En je hebt telebankieren. DIt programma installeer je dmv een cdrom op je computer en je kan dan zonder internet te gebruiken al opdrachten klaarzetten en je rekening raadplegen. DIt is een off-linepakket. Helaas zal dit offline systeem ergens volgend jaar (rond 1 april 2005) ophouden met bestaan en is het alleen nog maar mogelijk om te bankieren via internet.
  Als windows je een keuze geeft, moet je uiteraard (als je het programma goed wil laten werken) de verbinding vrijgeven, dus kiezen voor de optie Blokkering opheffen. Je kan alle blokkeringen en vrijgaves bekijken via het configuratiescherm. Daar klik je ergens onderaan op het icoontje Firewall. Dan springt er een schermpje naar voren. Het tweede tabblad vermeldt de naam "uitzonderingen".

  Succes ermee,

  Een rabomedewerker :)

  Greetz MkJayDee
 • Helaas
  Ik heb inderdaad telebankieren en niet internetbankieren. Maar zelfs als ik de firewall uitzet verschijn die balk met "om de beveiliging van de computer te verbeteren heeft internet explorer dit bestand beperkt tot het weergeven van actieve inhoud , die mogelijk toegang verschaft tot uw computer. klik hier voor opties"
  Ik begon deze topic op m,n werk en toen wist ik niet letterlijk de texst :wink:
 • Ik heb precies hetzelfde als jij hebt. Ik heb de Standaard firewall niet in gebruik maar een eigen (Norton).
 • Ik heb de standaard firewall (anders krijg je elke keer zo'n storend ballonnetje) plus zonealarm aanstaan.
 • Er is een mogelijke oplossing beschikbaar voor dit probleem. Er is via de site van de rabobank een patch te downloaden. Je gaat dan naar de site van de rabobank. In het zoek schermpje typ je het woordje "software". Je ziet dan rechts de mogelijkheid om een soort van update te installeren. Wel eventje klikken en goed lezen. Dan zal het wel moeten werken.

  Gr. MKJD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.