Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

popups bij wanadoo webmail.

Anoniem
rolfb
14 antwoorden
 • aangezien de spam hoogtij viert ga ik tegenwoordig eerst via wanadoo webmail mijn mailtjes bekijken en eventueel opschonen. Wat mij begint te ergeren is dat als je webmail van wanadoo gebruikt je bij iedere nieuwe pagina een popup krijgt met reclame.Deze reclame varieert tussen verzekeringen, geldleningen en casino's. Hierdoor wordt ten eerste het laden van de pagina erg langzaam, ten tweede gaat mijn ergenis steeds meer worden.
  Ik heb al 3 keer de helpdesk gebeld met de vraag waarom die popups verschijnen. De antwoorden waren als volgt: 1. tja wanadoo moet ook winst maken, 2. neem een popupblokker dan heb je er geen last meer van, 3. als het u niet bevalt zou u een andere provider moeten gaan zoeken.
  Is Wanadoo nu zo aan de grond geraakt dat ze popups moeten genereren om een service als webmail in de lucht te houden? Denkt wanadoo nu echt dat ik (en vele andere mensen) zitten te wachten op een geldlening?
  Wanadoo wordt steeds erger, vele regeltjes met betrekking tot downloaden, en nu al popup schermen om je mail te bekijken, waar gaat dat heen?
 • Voor 95 cent per maand biedt Wanadoo een spam-filter aan… Je moet wel iets over hebben voor het niet hoeven kijken naar reclame, tegenwoordig.
 • Ik zou voor optie 3 kiezen. Neem een betere provider bijvoorbeeld XS4ALL daar heb je dat soort ongein niet.
 • Bij HCCnet kost het 1,49 euro per maand - en dan zit er ook een viruscontrole bij.
 • Je zou ook gebruik kunnen maken van www.twigger.nl want dan heb je helemaal niks te maken met de pop-ups van wanadoo.
 • Bij Twigger krijg je de reclame gewoon per mail opgestuurd - maximaal eens per twee weken, zeggen ze in de FAQ. Ook bij Twigger geldt: als je geen reclame wilt zul je ervoor moeten betalen. Je kunt daarvoor een abonnement nemen - en ze verzwijgen zorgvuldig op de info-pagina hoeveel dat kost…
 • Met hetnet en wanadoo noemt men al 2 probleemproviders naar mijn mening. XS4ALL is naar mijn menig een heel behoorlijke provider waar ik het verleden goede ervaring mee had.
 • [quote:70a4a1e9f2="tomvdlee"]Ik zou voor optie 3 kiezen. Neem een betere provider bijvoorbeeld XS4ALL daar heb je dat soort ongein niet.[/quote:70a4a1e9f2]

  Het gaat mij niet zo zeer om een spamfilter aan te schaffen, of een goed antivirus programma, dat heb ik allemaal wel. Maar het gaat mij om het principe dat je bij je eigen provider gek "gespamt" wordt (ook al is het door popups). En dan nog de durf hebben om zulke reclame's te maken van voor € 2,– een spamfilter, voor € 2,– een virusscanner. Dus je moet betalen voor iets wat je eigenlijk al lokaal hebt staan maar ze werken het zelf in de hand :o
  :evil: :evil: :evil:
 • Het is nu eenmaal een hot item. De meeste mensen hebben er last van. Je provider kan wel het een en ander doen. Maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij je zelf. Kijk eens naar je config en ruim verdachte zaken op.
 • [quote:8e22e61f8b="Rick Gimpel"]Maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij je zelf.[/quote:8e22e61f8b] Discutabel. Er bestaat een levendige handel in email-adressen, en die worden op allerlei slinkse manieren verkregen, van websites waar je een email-adres moet achterlaten als je support wilt krijgen voor een produkt tot (onderin de goot) de bedrijven die het internet afromen, zoekend naar pagina's waar een mail-adres in staat…
  De enige manier om spam te verminderen: de spammer laten betalen voor ieder bericht wat de deur uitgaat. Internet mag best wat minder gratis.
 • Over het algemeen ben ik het meer dan eens met de stelling dat verantwoordelijkheid bij jezelf ligt.

  Maar in het geval van (pop up) reclames in de webmail van een provider zie ik dat toch echt anders;
  je hebt niet de mogelijkheid om die te voorkomen (soms wel om ze te blokkeren) maar:
  1) webmail gebruik je meestal als je niet achter je eigen pc zit, dus een popup blokker installen gaat dan niet
  2) toen ik nog bij wanadoo zat gebruikte ze ook andere reclames, nl een soort flash dingetjes oid die niet in een popup kwamen, maar gewoon dwars in je venster met mail. AFwachten was het enige dat je kon doen.

  Inderdaad verschikkelijk irritant en als ik jou was zou ik die prutsers van wanadont met optie 3 belonen en naar een provider gaan die wel aandacht aan zaken als klantvriendelijkheid en -gerichtheid besteedt.
 • [quote:37a816b455="bavel"]Internet mag best wat minder gratis.[/quote:37a816b455]

  Internet is niet gratis. Ik denk niet dat mensen bereidt zijn te gaan betalen voor e-mail. Ik denk dat mensen voorzichtiger moeten omgaan met hun e-mail adres. Ik gebruik verschillende e-mail adressen voor verschillende zaken.

  En als ik een provider zou uitzoeken zijn dat dingen waar ik op let net zo als dure servicenummers voor zoveel cent per minuut waar je een tijdje in de wachtrij wordt gehouden.
 • Internet is zeker niet gratis, betaal me hier blauw. Maar het blijft wel een vrij medium die moeilijk aan internationale regels te onderwerpen is. Stel je wilt in europa spam verbieden, dan gaan de spammers lekker naar taiwan of afrika en het houd toch niet op. Je kunt er zelf veel aan doen maar je moet dan weer van alles installeren en onderhouden. Veel mensen hebben daar geen zin in. Ik zit zelf bij chello, die hebben sinds 13-12 een spamfilter die tot nu toe goed werkt.
 • Spam komt meestal doordat mensen onzorgvuldig omgaan met hun e-mail adres. Men laat het overal op internet slingeren en daar maken de spammers weer gebruik van. Kijk maar eens in nieuwsgroepen daar barst het van de e-mail adressen. Mensen vinden het leuk om een kaartje naar iemand te sturen via sites als "het kaartenhuis" of melden zich aan voor bepaalde zaken met hun e-mailadres. Wat denk je dat dat soort sites met al die e-mailadressen doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.