Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Poort 25 bij Zonnet ADSL Family

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik weet dat dit bericht hier eigenlijk niet thuis hoort, maar op het forum van Zonnet krijg ik geen reactie op mijn vraag. Ik heb ook de helpdesk al gevraagd, maar daar krijg ik de reactie "Wij geven hier helaas geen ondersteuning voor netwerk problemen. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd." Altijd handig zo'n helpdesk dus. :-?
    Daarom hoop ik hier een antwoord voor mijn probleem te vinden.

    Mijn probleem is: Ik probeer een mailserver op te zetten met Fedora. In mijn modem en router heb ik ingesteld dat poort 25 doorgestuurd moet worden naar mijn server. Maar als ik met http://scan.sygate.com de openstaande poorten check, krijg ik steeds de melding dat poort 25 geblocked is. Is dit door Zon gedaan? Of ligt het toch ergens aan mijn instellingen? Het ligt in ieder geval niet aan mijn server, want ik krijg dezelfde melding als ik met een client vanuit het netwerk de scan doe.
  • Zover ik weet, blokeert Zonnet de boel.
  • wellicht een andere port gebruiken… 21 of 80 bv?
  • Die poorten zullen ook wel geblokkeerd worden. Bovendien is poort 25 gereserveerd voor mailservers. Alle mailservers over de hele wereld communiceren met elkaar op poort 25. Als je zelf dus een mailserver op een andere poort wil draaien, zal deze met bijvoorbeeld het POP3-protocol de mail ergens anders op moeten halen in plaats van dat de mail direct op de mailserver wordt afgeleverd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.