Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

E-mailen voor dummy's

Anoniem
J. de Boer
6 antwoorden
 • :o Mijn moeder kan helemaal niets met techniek. Toch zou ik haar wel eens een e-mail / sms willen sturen en wel zo dat zij in staat is het zelf te lezen. Nu is het mogelijk om een sms via de vaste telefoon te sturen. Die wordt dan voorgelezen door de computer=niet erg prettig. Of je kunt een sms display kopen. het nadeel hiervan is dat je een abo nummerherkenning dient af te sluiten. Kortom niet helemaal ideaal. de tweede optie die ik nu bekijk is tv-freemail van tiscali. Op internet lees ik hier uitsluitend negatieve kritiek op en dit lijkt dan ook een stille dood te sterven? Toch heb ik me aangemeld bij freemail. heb echter geen idee hoe ik tv-freemail kan aanvragen. de site blinkt voornamelijk uit door het ontbreken van goede info en contactgegevens? ook het genoemde telefoonnummer 0800-freemail op txt pagina v.d. regionele tv geeft geen gehoor. kortom dit lijkt ook geen optie. bovendien zal mijn moeder opnieuw allerlei handelingen moeten verrichten om de mail te lezen. om het probleem te verduidelijken. de afstandsbediening bedienen is geen probleem, maar daar houdt het ook echt op. En wanneer ik zeg geen probleem dan bedoel ik zender voor zender. Het - - en vervolgens 10 of hoger is haar al onbekend.
  Verder heeft kpn het enkele jaren geprobeerd met de web-fox, maar ook dit is al weer voorbij gegaan zonder succes.
  1 ding kan ik echt niet begrijpen. er zijn wereldwijd milioenen mensen als mijn moeder, veelal goed in de slappe was. waarom heeft nog nooit een grote wereldwijde speler een systeem op de markt gebracht dat zich kinderlijk laat bedienen? Daar moet toch goud mee te verdienen zijn? Gewoon tv aan , de i van internet drukken en mail lezen. draadloos toetsenbordje op schoot en klaar. Wanneer je wel thuisbent in computers en techniek in het alg. is het blijkbaar niet voor te stellen dat dit voor letterlijk milioenen niet te doen is al die truc-jes en ezelsbruggetjes / wachtwoorden/ url's enz enz. Dit zou wel eens de oorzaak kunnen zijn waarom de eenvoudige computer niet bestaat, want zelfs de allernieuwste pc zit nog vol kuren en complicaties. In deze zin is ie nog altijd direct te vergelijken met de stoommachine. een machine met tientallen schuifjes en hendeltjes die door een kundige machinist bedient dient te worden. Jammer. Wie voelt zich geroepen, Philips? zij willen toch alles kinderlijk eenvoudig maken qua bediening?
  Wie heeft aanvullende gedachten over dit topic of kent de simpele computer die ik nog niet ken?
  Bedankt alvast, groet Ronald
 • [quote:eb06d1a66f]Mijn moeder kan helemaal niets met techniek.[/quote:eb06d1a66f]
  Waarom accepteer je dat niet gewoon? Pen en papier is ook een communicatie middel, net als de gewone telefoon of eens langsgaan……
  ze kan misschien wel niets omdat ze (net als mijn moe) gewoon niet WIL.
  als ze echt wil zijn er genoeg mogelijkheden om een cursus te volgen om de basis principes van de pc te leren …(bv. seniorweb verzorgt landelijk cursussen speciaal voor mensen die niet met de pc zijn opgegroeid).
 • Je hebt natuurlijk gelijk. Toch is het niet zo dat ik haar iets probeer op te dringen. ik vind het alleen jammer dat het blijkbaar onmogelijk is om voor (iets) oudere mensen een eenvoudig hulpmiddel te maken zonder dat daar een cursus voor nodig is. Groetjes Ronald
 • Ik zie in je profiel dat je student bent. Waarschijnlijk dus nog jong. Dientengevolge moet je moeder ook nog redelijk jong zijn. Dus zal ze best in staat zijn om dit nog even onder de knie te krijgen.
  Overigens ken ik meerdere bejaarde dames en heren die het computeren nog vrolijk hebben geleerd, ook al zijn ze er helemaal niet mee opgegroeid.

  Voor mensen met een gewoon verstand moet het gewoon mogelijk zijn om met af en toe een uurtje instructie (ik neem aan dat je wel eens thuis komt) de belangrijkste dingen bij te brengen. Ik heb zelf in mijn directe omgeving ook wel een paar mensen zo een beetje op gang geholpen. En die redden zich er nu uitstekend mee. Kardinale vraag is of ze dit wil of niet.

  Wat betreft technische problemen ben ik het eigenlijk wel een beetje eens dat een PC zo langzamerhand te ingewikkeld wordt voor veel leken die niet direct iemand met ervaring bij de hand hebben. In dat opzicht waren die homecomputers van 15 tot 20 jaar geleden nog niet zo gek. Gewoon alle systeemsoftware op een ROM gebakken. Bij vastlopen drukte je gewoon even op de resetknop. M'n eigen vrouw verzucht ook wel eens dat ze finaal met de handen in het haar zou zitten als er technische problemen zouden zijn en ik er op zo'n moment niet bij ben. Maar tegelijkertijd ben ik ook zo nuchter om te constateren dat ik bij problemen met m'n auto ook naar de garage ga.

  Jan de Boer
 • Ik denk dat je gelijk hebt wanneer jij je afvraagt of de interesse er wel is. deze is er inderdaad niet voldoende. Het lesgeven heb ik dan ook opgegeven. Toch blijf ik erbij dat er een megamarkt bestaat voor de computer voor dummy's De tablet pc is misschien wel een eerste zet in die richting?
  Fijn weekend :wink:
 • [quote:3a83239be5="rhooijer"]Mijn moeder kan helemaal niets met techniek.(…) [/quote:3a83239be5]

  Voor wie is de cursus/oplossing nu eigenlijk handig? Voor je moeder, of voor jezelf? Jij wilt sms'en en mailen. Moeders kan al jaren goed overweg met pen en papier: verander dat niet.

  Het gebruik van elektronische apparatuur wordt de komende jaren steeds ingewikkelder. Hoe eenvoudig je elektronica ook wilt maken, de gebruiker wil ook steeds meer functionaliteit. Dit betekent meer opties en meer mogelijkheden, maar ook meer knopjes, handleidingen en vooralsnog onbekende handelingen.

  In 2004 heeft Philips aangekondigt apparaten 'simpeler' te maken. Jan Modaal moet ook goed overweg kunnen met Philips' elektronica, het liefst in een zo kort mogelijke tijd en nog liever plug 'n play.

  De huidige keuze aan besturingssystemen is al redelijk naar de minder slimste consument gericht. Iedereen moet immers met een pc aan de slag kunnen, zonder daar een cursus voor te volgen.

  Als moeders de vrouw graag wilt e-mailen sms'en en weet niet al, dan zal ze daar toch echt wat voor moeten leren. Zo heb ik ook vijftig autorijlessen besteed om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Indien je moeder nog prima uit de voeten kan met het huidige aanbod communicatiemiddelen, zou ik niet gaan klagen over haar mobiliteit. Immers is zij er groot mee geworden en wat schaad het om je moeder eens te bellen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.