Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

fout 0x8004210A

Anoniem
JBS
5 antwoorden
 • Ik gebruik Microsoft Outlook 2003 voor afhandeling van mail. Sinds kort heb ik Norton Internet Security geinstalleerd. Ging eerst ook goed maar na een paar dagen gebeurt het volgende: 1. Start computer op. 2. Start Microsoft Outlook.

  Normaal checkt Outlook of er mail is en daarna zou Microsoft Outlook om de zoveel tijd moeten controleren of e-mail is, althans zo heb ik de PC ingesteld. Maar nu wil ie de mail niet meer ophalen. Verzenden gaat wel goed. De melding die ik om de haverklap op m’n scherm krijg is:

  “Bezig met ontvangen is een fout (0x8004210A) opgetreden: Er is een time-out opgetreden bij de bewerking voordat een antwoord van de pop3-server voor inkomende berichten is ontvangen. Als u dit bericht blijft ontvangen, neemt u contact op met serverbeheerder.  Weten jullie hoe dit kan???
 • Controleer eens even via webmail (meestal webmail.provider.nl) of er een mailtje met een grote bijlage in je inbox zit. Doordat het lang duurt voordat dat mailtje binnen is kan er een time-out op treden. Je zou ook de time-out tijd van Outlook kunnen verhogen.
 • time out instellingen wijzigen werkt ook niet en ik heb meerdere e-mail accounts bij verschillende providers. De foutmelding krijg bij alle accounts dus het lijkt me sterk dat er een groot document in alle mailboxen zit.
 • Controleer je die mailboxen los van elkaar? Als je ze tegelijk controleerd hoeft er maar in 1 mailbox een grote bijlage te zitten die de time-out veroorzaakt.
 • Ik haal nu de mail op met m'n Laptop anders zou ik jouw bericht van dit forum toch ook niet krijgen. Het is alleen die ene PC waar ik Norton Internet Security 2005 op heb geinstalleeerd die de mail niet ophalen kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.