Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hoe HCCnet webmail toegankelijk via Outlook Express?

Anoniem
digilb
7 antwoorden
 • Een tijdje geleden is de HCCnet webmail helemaal vernieuwd. Nu zie je ook mappen met 'Verzonden items' en 'Verwijderde items'. Wat ik zou willen is dat ik HCCnet webmail als het ware zou kunnen 'mounten' onder Outlook Express. Ik heb al wat zitten te stoeien door een nieuw e-mail account voor IMAP en HTTP aan te maken, maar dat werkt niet.

  Mijn vragen: is HCCnet webmail IMAP- of HTTP-based? En zo ja, hoe kan ik deze dan gebruiken via Outlook Express?
 • Is toch gewoon een pop account => pop.hccnet.nl voor binnen komende mail en smtp.hccnet.nl voor het versturen van e-mail.
 • Klopt, maar er staan nu bij mij items in 'Verzonden items' in de webmail, die ik graag wil kunnen zien etc. vanuit Outlook Express.
 • Dat kan volgens mij niet.
  Alle nieuwe emailtjes die je vanaf nu met OE verstuurt komen wel in de map "Verzonden Items" van OE te staan.
 • Het kan toch wel!
  In webmail heb je in elke map de knop "Verplaats". Dus waarom verplaats je de mailtjes waar het om gaat (die berichten even links aanvinken) niet gewoon naar de map Postvak In? Verder niets! Sluit webmail, open daarna Outlook Express en je ziet ze feilloos binnenrollen. Desgewenst versleep je ze in Outlook Express weer naar de map Verwijderde items. Makkelijk zat toch? Werkt perfect, ik heb het voor alle zekerheid even getest met een proefmailtje.
 • Hmm, idd. Daar heb ik even niet aan gedacht.
  Applaus! :P
 • Bedankt voor het applaus, maar ik had toch ook graag van de vraagsteller (hoeft niet met applaus :D ) even willen vernemen of zijn/haar vraag hiermee voldoende is beantwoord.

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.