Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Oplossing hinderlijke spam via hotmail?

Anoniem
smeenk
9 antwoorden
 • De laatste tijd krijg ik met regelmaat ongwenste reclamerommel naar mijn hotmail-account toegestuurd. Op zich niets nieuws natuurlijk want dat is naast de adware zo'n beetje de grootste plaag voor iedereen.

  Maar één verzender ervan steekt met kop en schouders uit: van vrijwel alle berichten die ik ontvang blijkt het bij de "unsubscribe"-functie ervan steeds dezelfde verzender te steken: bonusbonez.com
  Na afmelden blijkt deze malafide verspreider gewoon door te gaan met versturen van hun bagger en wel steeds onder een andere naam als afzender, maar via de "un-subscribe" functie kom ik steeds op diezelfde site uit die dan ook steevast aangeeft dan ik reeds "unsubscribed" ben.

  Nu is het zo dat ik bepaald geen nerd ben op computergebied (ik gebruik dan ook een P200 met Windows98) en zie tot nu toe als enige "oplossing" het sturen van een beantwoording met een CC'tje naar allerhande variaties op die bonusbonez.com (zoals wwert@bonusbonez.com)
  Aan dit bericht voed ik een Windows .DLL file die ik gerenamed heb in een fantasie file. Omdat ik geen bericht terug krijg in de vorm van "geadresseerde bestaat niet" ga ik er vanuit dat alle (zo'n 20) berichten steeds worden ontvangen. Het maximale formaat van de bijlage die Hotmail toelaat is ca 1 MB, dus met een beetje geluk ontvangen ze (met 14 CC'tjes) totaal zo'n 15 MB en voor alle duidelijkheid voorzie ik de response dan ook van een kleine scheld-kanonnade. Wellicht helpt het allemaal niet, maar op z'n tijd eens flink schelden op die lui lucht ook op nietwaar?

  Nu vraag ik me af: zijn er betere methodes? Het beste zou zijn als er in de VS (want ik neem aan dat ze daar zitten) een instelling bestaat die ze op de vingers kan tikken. Maar daar ga ik niet vanuit. Zijn er (eenvoudige, want ik ben een leek) middelen om die lui wat beter te "hinderen"?

  Met vriendelijke groet,
  A. van R.
 • De stomste fout die je kan maken is reageren op een spam mailtje. (mail bestaat en wordt dus gelezen)…

  Enige optie; betere spamregels gebruiken, en kijk eens naar www.mailwasher.net …

  t.
 • Ik ben het helemaal met je eens maar eh… als ik een fout maak in een email-adres dan krijg ik zo'n mailtje retour omdat de afzender niet bestaat. Mag ik er dan vanuit gaan dat de spammer in kwestie toch al weet dat dit email-adres bestaat omdat geen foutmelding plaatsvindt?
  Acceptatie van een bericht op een hotmail-adres betekent in mijn ogen dat automatisch dat de post gelezen wordt; de ruimte daar is immers beperkt.

  Met vriendelijke groet,
  A. van R.

  (géén Senseo bezitter… ;-) )
 • Daar zit wat in ja. Ik kan me herinneren dat je vroeger in Outlook Express kon aangeven of je een ontvangstbevestiging en/of een leesbevestiging wilde ontvangen (waar zijn die mogelijkheden eigelijk gebleven?) Er is dus onderscheid in te maken.
  jammer genoeg krijg ik de laatste dagen ook weer wat spammailtjes met niet werkende unsubscribe links op mn hotmail. Enige oplossing is dan ze verwijderen uit je junkmail box en het bericht aangeven bij MS.
 • Je kunt nog steeds een ontvangstbevestiging ontvangen:

  In Outlook Express gaat het via deze manier:
  "Extra", "Opties", tabblad "Bevestigingen" en dan de optie Voor alle verzonden berichten om een leesbevestiging vragen.
  :wink:
 • [quote:315f25d22b="vsr"]Ik ben het helemaal met je eens maar eh… als ik een fout maak in een email-adres dan krijg ik zo'n mailtje retour omdat de afzender niet bestaat. Mag ik er dan vanuit gaan dat de spammer in kwestie toch al weet dat dit email-adres bestaat omdat geen foutmelding plaatsvindt?
  Acceptatie van een bericht op een hotmail-adres betekent in mijn ogen dat automatisch dat de post gelezen wordt; de ruimte daar is immers beperkt.

  Met vriendelijke groet,
  A. van R.

  (géén Senseo bezitter… ;-) )[/quote:315f25d22b]
  Er is echter wel een verschil tussen "de mail wordt ontvangen" (komt in de inbox te staan) en "de mail wordt gelezen" . Hoeveel mensen hebben niet een 2de of 3de hotmailadres die ze nooit checken, en waar de mensen zich dus nooit aan ergeren mocht er spam binnenkomen. Ik neem tenminste aan dat het de spammers gaat om de 'slachtoffers' te irriteren.
 • sorry, 2 x

 • Er is echter wel een verschil tussen "de mail wordt ontvangen" (komt in de inbox te staan) en "de mail wordt gelezen" . Hoeveel mensen hebben niet een 2de of 3de hotmailadres die ze nooit checken, en waar de mensen zich dus nooit aan ergeren mocht er spam binnenkomen. Ik neem tenminste aan dat het de spammers gaat om de 'slachtoffers' te irriteren.

  Even denken hoor…
  Als de postbus niet regelmatig wordt uitgelezen raakt deze vol waardoor de afzender een foutmelding krijgt doordat het bericht niet kan worden bezorgd. Dat houdt toch in dat er sprake is van een valide email-adres wanneer zo'n terugmelding niet plaatsvindt? Volgens mij maakt het dan niet uit of je wel reageert of niet: het email-adres is immers valide en de post wordt met regelmaat uitgelezen.

  In mijn situatie is het meneer "bonusbonez.com" die bagger verstuurt en zich niets aantrekt van afmelding. De afzender is steeds verschillend maar onderaan de advertentie blijkt steeds dat die "bonez-meneer" de verzender is. En een aantal malen heb ik het bericht beantwoord met een heleboel CC'tjes aan allerhande "fantasie-bonez-figuren" (zoals: wrtqey@bonusbonez.com" ). En vaak blijkt dat op de originele afzender een foutbericht volgt maar die CC'tjes blijken altijd aan te komen.
  En 20 CC'tjes met inhoud van 1 MB is toch 20MB per keer.
  Om te voorkomen dat ik overstelpt blijf met die rommel heb ik nu doorgaans het hotmail-adres op "exclusief" staan.

  Enfin, het was maar een hersenspinsel van me in het kader van "wraak op de spammers"….. ;-)

  Met vriendelijke groet,
 • [quote:fd1f5c435f]Als de postbus niet regelmatig wordt uitgelezen raakt deze vol waardoor de afzender een foutmelding krijgt doordat het bericht niet kan worden bezorgd. Dat houdt toch in dat er sprake is van een valide email-adres wanneer zo'n terugmelding niet plaatsvindt? Volgens mij maakt het dan niet uit of je wel reageert of niet: het email-adres is immers valide en de post wordt met regelmaat uitgelezen. [/quote:fd1f5c435f] Dat klopt, maar een hotmail-adres is 5 MB of zo? Zo'n bericht van een spammers is bijvoorbeeld 15 kb, dan duurt het toch wel even voordat de inbox volzit, ookal wordt deze niet uitgelezen. En hetzelfde natuurlijk voor alle andere gratis adressen (die misschien veel meer dan 5 MB opslagruimte hebben).

  Het programma MailWasher Pro heeft de optie "bounce" : dan wordt de mail teruggestuurd… misschien iets voor je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.