Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Aliassen

Anoniem
rolfb
7 antwoorden
 • Mij heeft een persoon verteld dat hij met een klein program [b:977f5b3dc8]mijn Email adres en de aliassen [/b:977f5b3dc8] [b:977f5b3dc8]bij hem [/b:977f5b3dc8]op het scherm kan zetten,hij zou dus op deze manier aan mijn gegevens kunnen komen ,wie weet het bestaan van zo,n program ,mijn vraag is kan dat???

  Groetjes,Henri :o
 • wat bedoel je precies met "de aliassen bij hem" en wat denk je dat "mijn gegevens" (die hij zo kan achterhalen) kan zijn?

  Iets wat jij nergens invult kan hij uiteraar nooit achterhalen…
 • Alias daar bedoel ik mee de sec email adressen,bv hoofd Email adres is Peer @hetnet.nl ,en de provider staat bv 5 alias email adressen toe ,bv loetje @hetnet.nl .ook de email voor loetje@hetnet komt dan bij Peer@hetnet aan,het kan dan dmv een acount gesplitst worden.
  Maar wat ik dus bedoel kan een wild vreemd iemand jouw Email adressen achterhalen.???

  Groetjes,Henri
 • Wildvreemd niet zo gauw, maar je hebt het over je zoon. Als je zoon gewoon toegang heeft op jouw PC (zonder je passwords te kennen) en als jij van je email-accounts je passwords door de PC laat onthouden, dus als op het veld waar het password moet worden ingevuld de nodige sterretjes staan ingevuld, dan is het een koud kunstje om die sterretjes te terug te vertalen naar het bijbehorende password.
 • Lijkt me onwaarschijnlijk.
  Wat misschien kan, is dat als iemand een mailtje van jou krijgt waarin een ander mailtje aan jou als attachment inzit, dattie dan uit de headers van het geattachte mailtje die alias info kan halen voor dat ene adres.

  Maar waarom vraag je die persoon niet om een demo? Of anders een link naar dat proggie? Kan je het zelf beoordelen.

  Ik zou me er niet druk om maken als ik jou was…
 • Beste Rolfb, ik vertel echt geen sprookjes, zo'n progje bestaat gewoon doodsimpel! Het heet passwordreveal. Zoals ik in mijn vorige reactie al uiteenzette, gaat het alleen op als het password in de PC is opgeslagen, en dat heeft sowieso al risico's. En op een publieke PC laat je natuurlijk nooit een password achter.

  Jan de Boer

  Edit:
  Ik zie nu pas dat ik me vergiste met die zoon. Daar is geen sprake van zie ik nu (was nog in mijn gedachten in verband met een heel ander item). Een wildvreemde zal dit kunstje dus alleen uit kunnen halen als hij of zij toegang tot de bewuste PC heeft gehad, rechtstreeks of op afstand, b.v. via een virusachtig rotgeintje.
 • Hartelijk bedankt voor je antwoorden ik ben wel wat wijzer geworden.

  Groetjes,Henri

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.