Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Interactieve vragenlijst maken en verspreiden via mail

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • Voor mijn afstudeeronderzoek gebruik ik een vragenlijst. Deze wil ik in digitale vorm per mail verspreiden onder mijn respondenten. Het moet mogelijk zijn dat zij de vragenlijst digitaal in kunnen vullen en weer via de mail naar mij toe kunnen sturen. Ik wil dus een interactieve vragenlijst maken, waarbij je antwoorden aan kunt klikken, ze automatisch opgeslagen worden en weer terugstuurd kunnen worden. Kan iemand me op weg helpen, zijn daar bv. programma-tjes voor? Kortom hoe doe ik dat?

  Greets
 • Ik begrijp niet goed wat je precies van plan bent. Je kunt in Word een formulier maken (ook met selectievakjes en radiobuttons e.d.). En anders kun je beter een interactieve pagina op een server zetten.
  Het formulier maak je dan met php of javascript bijvoorbeeld. Wanneer het formulier is ingevuld kan het automatisch naar je worden gemaild.

  Dus geef even wat meer uitleg over je plan zou ik zeggen, dan kan ik je beter helpen :D
 • Ik heb een vragenlijst in Word gemaakt (idd met van die selectievakjes). Nu kan ik deze lijst uitprinten, kopiëren en uitdelen onder m'n respondenten. Makkelijker zou natuurlijk zijn als ik 'm digitaal houd. Het gaat mij er eigenlijk om hoe ik zo'n statische vragenlijst interactief kan maken. Ik begrijp dus middels php of javascript?? Je ziet zulke vragenlijsten ook wel eens voorbij schieten bij onderzoekjes op internet. Dan kun je je antwoorden aanklikken en wordt de vragenlijst na afloop weer teruggestuurd. Ik zou het dus handig vinden als ik m'n lijst naar een steekproef kan mailen, de antwoorden aangeklikt kunnen worden en zij de lijst weer terug kunnen sturen. En dat ik dit op een simpele manier voor elkaar krijg.
  Snappie?
 • Als je al een Word-formulier hebt wat ingevuld kan worden, dan hoef je toch alleen maar het formulier te versturen?
  De ontvangers kunnen het formulier dan invullen, opslaan en terugsturen.
  Of denk ik nu heel erg simpel?
 • Het probleem is nu juist dat die selectievakjes niet aangeklikt kunnen worden. Ik weet niet hoe dat moet. Ik denk waarschijnlijk veels te moeilijk, maar als ik die zo krijg dat die aangeklikt kunnen worden dan is m'n probleem opgelost! :-?
 • Aha! Dan weet ik wat er aan de hand is.
  Je moet je formulier beveiligen. Alleen beveiligde formuliervelden kun je aanklikken. Zoek in de Word Help maar eens op formulieren.
  Tip van de sluier:
  Klik Extra->Document beveiligen, en kies voor de optie Formulieren
 • Aha het werkt! Ik had al zitten rondneuzen naar zo'n optie, maar even een duwtje in de goede richting :D
  Kijk, dit is wat ik bedoel op de makkelijke manier. Als je nog meer van die handige tips hebt?? Kan ik zo'n selectievakje ook veranderen (andere vorm bedoel ik)?
 • Ik denk dat dit topic wel verplaatst mag worden…
  Anyway, tips te over op http://word.mvps.org

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.