Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Ip adres veranderd steeds

Anoniem
mikezwet
27 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een adsl verbinding van Versatel Belgie en een sitecom modem waaraan een ip camara hangt die als beveiligings camera moet dienen.

  Het probleem is dat als ik het ip heb verwerkt (in een html pagina waarop ik kan inloggen om de camera te zien via internet) deze steeds veranderd om de zoveel tijd. Dan heb ik dus geen beeld.

  Ik begrijp dat een steeds veranderend ip een dynamisch ip is en een vast ip een statisch ip is.

  Ik heb wat diensten geprobeerd en ook een programma gedownload (www.dyndns.com) maar dit moet op de computer staan en die heb ik dus niet altijd bij de camera (laptop)

  Dus hoe kom ik aan vast (statisch) ip?
  Is er een bepaald foefje?
  Als ik het modem gewoon laat aanstaan zonder computer blijft het ip dan niet gewoon als het is?
 • [quote:1bb5aa7ec2="mikezwet"]
  Als ik het modem gewoon laat aanstaan zonder computer blijft het ip dan niet gewoon als het is?[/quote:1bb5aa7ec2]
  Probeer dat eens. Want zolang je contact blijf houden met het Internet blijf je hetzelfde IP-address houden
 • Vanaf vanmorgen is hij inderdaad nog hetzelfde, vanmorgen had ikhet modem aan en uit gezet en was hij veranderd ten op zichten van gisteren.

  Ik hoop dat ze niet eens in de zoveel uren/dagen een nieuw ip toewijzen ofzo.
 • [quote:d3288de6a2="mikezwet"]Vanaf vanmorgen is hij inderdaad nog hetzelfde, vanmorgen had ikhet modem aan en uit gezet en was hij veranderd ten op zichten van gisteren.

  Ik hoop dat ze niet eens in de zoveel uren/dagen een nieuw ip toewijzen ofzo.[/quote:d3288de6a2]

  Kun je geen statische adres aanmaken voor de pc's? Of is dit het doel van de provider Versatel!
 • Zoiezo staat er daar geen pc, alleen de modem waar de ip camera aan hangt.

  Helaas is het ip adres veranderd want ik zie hem niet meer nu, dus om de zoveel tijd krijg ik een ander adres.

  Hoe zou ik dit op kunnen lossen?
 • Dit kan je alleen oplossen door een account te nemen waar een statisch ip-adres op zit, even vragen aan je provider.
 • [quote:b482f8233e="Venzent"]Dit kan je alleen oplossen door een account te nemen waar een statisch ip-adres op zit, even vragen aan je provider.[/quote:b482f8233e]

  Ik zie alleen maar providers die een dynamisch ip aanbieden, of is het een extra service die je aan moet melden ofzo. Ik stuur in ieder geval een mailtje naar versatel be.
 • In de particulierenbranche zit het ook vaak niet, zal je een zakelijk account moeten nemen, of een device die dyndns ondersteund. Misschien kan je modem in de bridgemodus en hang je er een router achter die dyndns ondersteund.
  Bednk me wat, het ipadres wat je vanaf internet benaderd, is dat het adres van de modem of van de camera?
 • Alle abonnementen van KPN-ADSL hebben een vast IP-adres, dus een zakelijke ADSL-verbinding hoeft niet per se nodig te zijn. Ik weet niet hoe dat in Belgie zit…
 • [quote:9c72b7f0ee="Venzent"]
  Bednk me wat, het ipadres wat je vanaf internet benaderd, is dat het adres van de modem of van de camera?[/quote:9c72b7f0ee]

  dat is van het publieke IP wat je van de provider krijgt toegewezen. Locaal typ je uiteraard het adres van de camera in. Dit adres moet ook worden geforward in het modem.
 • Ok, maar het publieke ip-adres, hangt die aan de modem, of aan de camera. Of heeft de camera een prive-adres? Als je namelijk een publiekelijk ipadres op de camera habt, kan je daar een router hangen die dyndns ondersteund, en vervolgens de camera een prive-adres geven en port 80 naar binnen toe natten.
 • [quote:ea25f36d8f="Venzent"]Ok, maar het publieke ip-adres, hangt die aan de modem, of aan de camera. Of heeft de camera een prive-adres? Als je namelijk een publiekelijk ipadres op de camera habt, kan je daar een router hangen die dyndns ondersteund, en vervolgens de camera een prive-adres geven en port 80 naar binnen toe natten.[/quote:ea25f36d8f]

  In het menu van mijn camera heb ik kunnen kiezen voor dyndns, ik had ook dat programma van dyndns maar dan moet ik altijd een computer erbij hebben staan. Of moet ik dan via die site wat opgeven?

  Ik merk dat het dus mogelijk is de camera een eigen publiek ip te geven door middel van dat dyndns.

  Ben geen ster in al deze dingen dus hoop dat je me wat meer details kan geven, bij sitecom wisten ze mij te melden dat ik maar een andere provider moest zoeken en dat er verder niets anders mogelijk was.
 • dyndns zorgt ervoor dat je een host met een dynamisch IP-adres toch een vaste naam op het Internet kan geven. Normaal gesproken moet je een vast IP-adres hebben als je een domeinnaam wil registreren. Met dyndns krijg je een subdomeinnaam die steeds als je IP-adres verandert, aan dat IP-adres gekoppeld wordt. Zo kun je dus altijd je camera bereiken via steeds dezelfde URL, zelfs als je IP-adres gewijzigd is.
 • Je moet een account aanmaken bij dyndns.org, hier koppel je dan een eigen gekozen domein aan. Vervolegsn vul je je account gegevens in in de camera en deze zou dan automatisch de wijzigingen door moeten geven aan dyndns
 • Okey, ik had dat al een beetje geprobeerd zondag maar denk niet goed ingesteld. Moet ik nou op die site van dyndns bij static of dynamic de gegevens invoeren?

  Ik moet dus naast een zelf gekozen naam ook een ip invoeren, wat moet daar dan invullen?

  En ik begrijp dat je dan via die nieuwe gekozen naam de camera moet bereiken, dus dat moet je in je html verwerken met de port erachter.
 • Bij static want je wilt een statische adres creeren! :wink:
 • Voor dyndns moet je een computer hebben die altijd aanstaat. Daar draait dan nl een programma op die om bepaalde tijden het IP adres checked en doorgeeft aan dyndns. Daar wordt dan de verwijzing van je zelf gekozen domeinnaam (bv bla.homelinux.org of bla.homeftp.org… veranderd)

  TS heeft aangegeven dat hij dat niet wil. Het enige wat je dan kan doen is inderdaad een router kopen die ook de dyndns ondersteunt.

  In belgie is het NIET mogelijk voor consumenten om een statisch ipadres te nemen. Wil je toch een statisch IP adres, zul je inderdaad een zakelijk pakket moeten nemen.

  Ikzelf heb ook een dyndns accoutn, maar heb je moet alles invullen by DYNAMIC dns, niet bij static. Je hebt immers een dynamic adres
 • Dus via de site van Dyndns heb geen zin om alles in te vullen zogezegt. Ook al kan ik mijn camera opgeven van dat dyndns account?

  Ik zal kijken om er een oude computer neer te zetten en dan dat programma erop te zetten en te confrugreren, al zag het er ingewikkeld uit. Kan ik dat niet laten doen door iemand op dit forum tegen een vergoeding? Het is nabij tilburg :lol:
 • [quote:a3b8a2b053="mikezwet"]Dus via de site van Dyndns heb geen zin om alles in te vullen zogezegt. Ook al kan ik mijn camera opgeven van dat dyndns account?

  Ik zal kijken om er een oude computer neer te zetten en dan dat programma erop te zetten en te confrugreren, al zag het er ingewikkeld uit. Kan ik dat niet laten doen door iemand op dit forum tegen een vergoeding? Het is nabij tilburg :lol:[/quote:a3b8a2b053]

  Tis niet moeilijk, en op een forum helpen wel elkaar gratis :). Ikzelf zou gewoon je normale pc gebruiken om het account van dyndns te laten updaten. Zoals gezegd gebeurt het niet zo vaak, en je hoeft het niet in de gaten te houden. Een oude pc neerzetten voor enkel dyndns is niet zo handig. Koop dan een router (bv van linksys) die zelf het account kunnen onderhouden.

  Het enige wat dyndns doet is een zelf gekozen naam. bv mikezwet.homelinux.org koppelen aan je IP thuis. Voor je camera gebruik je dan dus het *.homelinux.org adres. Wanneer je IP veranderd, detecteerd je software thuis dat, en veranderd de verwijzing naar het nieuwe IP adres.

  Ikzelf gebruik directupdate als programma, dit is niet moeilijk om te gebruiken en stuurt zelfs een mailtje wanneer het IPadres veranderd is..

  voorbeeldje
  [code:1:a3b8a2b053]
  From: DirectUpdate <*****@gmail.com>
  Reply-To:****@gmail.com
  To: *****@gmail.com
  Date: Thu, 10 Mar 2005 05:54:50 +0100
  Subject: DirectUpdate - New IP detected


  A new IP address was detected:
  82.146.***.***

  ———————————————–
  Message generated: Thu, 10 Mar 2005 05:54:50 by DirectUpdate (v 3.6.3)
  From machine RAMMSTEIN
  For info, visit http://www.directupdate.net
  [/code:1:a3b8a2b053]
 • [quote:1d9efd4761="brandsrus"]Bij static want je wilt een statische adres creeren! :wink:[/quote:1d9efd4761]
  Neen nee nee, hij heeft een DYNAMISCH adres en daar dient dus voor gekozen te worden. Je maakt een domeinnaam aan en vult het huidige adres in, zodra de camera een verbinding heeft met internet, geeft die het adres door zodra die wijzigt. Je hoeft hiervoor dus GEEN pc te hebben met software. Dat is dus de functie die al zit ingebouwd in de camera……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.