Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

kan iemand een ander ip adres misbuiken?

Anoniem
yvonne62
10 antwoorden
 • Ik ben de webmaster van de site van onze
  ruitersportvereniging. Wij hebben ook een gastenboek van Tboek. Helaas
  worden hier wel eens berichten in geplaatst die niet door de beugel
  kunnen. Dit gebeurde vorige week nog een keer. Via de IP code kon ik
  achterhalen wie dat gedaan had, ze hadden al eerder een bericht in ons
  gatsenboek geschreven met dezelfde IP code. Op mijn verzoek hebben ze direct nog een berichtje geschreven en die had ook dezelfde IP. Volgens deze mensen heeft hun dochter dit niet gedaan en hebben ze door iemand uit laten zoeken dat iemand anders hun IP code heeft gebruikt om dat bericht er op te zetten. Mijn vraag is: kan dit?? Ik zou het heel erg op prijs stellen als ik van u op deze vraag een antwoord krijg, want wij vergaderen morgenavond over deze kwestie met ons bestuur en we willen graag weten wat mogelijk is.
 • Dit kan natuurlijk altijd. Er zijn Internet-providers die je altijd hetzelfde IP-address geven, maar vaak is dit niet het geval.
  Hoewel ik nagenoeg altijd online ben heb ik al vele IP-addressen gehad.
  Als een station uit is, kan een ander zijn/haar IP-adres faken en gewoon zijn/haar gang gaan.
  Ik denk niet dat je zomaar kan zeggen dat het de vermelde persoon MOET zijn.
  Kijk maar eens op spelletjes-sites. Wanneer er iemand gebanned wordt (op zijn IP-addres) zijn er mogelijkheden zat om een ander IP-address te faken zoek het maar eens na op Google of bij astalavista (pas op voor de wormen en andere virussen aldaar)
 • Tja, het komt vaker voor bij gastenboeken dat er ongewenste berichtjes in geplaatst worden.
  Gelukkig kun je niet alleen deze berichten verwijderen, maar ook kun je bij de meeste gastenboeken heel eenvoudig ip's blokkeren.

  Maken jouw kennissen misschien gebruik van een niet goed beveiligde draadloze internetverbinding?
 • [quote:a3a5b9064b="sjouken"]Dit kan natuurlijk altijd. Er zijn Internet-providers die je altijd hetzelfde IP-address geven, maar vaak is dit niet het geval.
  Hoewel ik nagenoeg altijd online ben heb ik al vele IP-addressen gehad.
  Als een station uit is, kan een ander zijn/haar IP-adres faken en gewoon zijn/haar gang gaan.
  Ik denk niet dat je zomaar kan zeggen dat het de vermelde persoon MOET zijn.
  Kijk maar eens op spelletjes-sites. Wanneer er iemand gebanned wordt (op zijn IP-addres) zijn er mogelijkheden zat om een ander IP-address te faken zoek het maar eens na op Google of bij astalavista (pas op voor de wormen en andere virussen aldaar)[/quote:a3a5b9064b]
  Ja maar als ze 3 weken terug en 12 uur later met het zelfde IP nummer een berichtje schrijven in mijn gastenboek, kan het dan zo zijn dat dat ene bericht door iemand anders is gedaan? Het lijkt mij sterk dat dat dan niet van diezelfde computer afkomt!
 • De enige oplossing voor jouw probleem lijkt mij om een user/password op je gastenboek te maken. Enkel dan kan je zeggen dat het van de zelfde gebruiker afkomstig is. En zelfs dan moet je nog uitkijken/oppassen voor hack's :evil:
  Je IP-adres kan je echt niet vergelijken met je Sofi-nummer.
  en anders is:[quote:9287e7a677]Maken jouw kennissen misschien gebruik van een niet goed beveiligde draadloze internetverbinding?[/quote:9287e7a677]nog een eventuele optie.
  Verder moet je uitkijken met het blokeren van IP-adressen. Hier bij Philips hangen we ook allemaal (3000+ personen) aan hetzelfde IP-address. Dus we kunnen hier (als we kwaad willen) echt vooruit :-?. Vooral bij niet goed geconfigureerde gastenboeken/forums.
 • [quote:9e8fde8c69="yvonne62"]Het lijkt mij sterk dat dat dan niet van diezelfde computer afkomt![/quote:9e8fde8c69]Dat hoeft niet persé. Stel dat je een ADSL modem/router hebt met meerdere PC's daarnaan, dan hebben al die PC's achter de router vanuit het internet gezien hetzelfde IP adres. Dat komt omdat ieder uniek IP adres achter die router (dus de adressen van de afzondelijke PC's, meestal een 10.x.x.x of een 192.168.x.x adres) door de router omgezet worden naar het publieke adres van de router (in dit geval 81.x.x.x in dit geval). Dat proces heet NAT (Network Address Translation).

  Vandaar ook de suggestie van het het onbeveiligde draadloze netwerk; iemand die in de auto voorbij rijdt met een laptop met wifikaart, kan zomaar op het netwerk komen van die mensen en naar internet toe dus hetzelfde publieke adres hebben.
 • [quote:0927c3a580="Captain_Kansloos"]Vandaar ook de suggestie van het het onbeveiligde draadloze netwerk; iemand die in de auto voorbij rijdt met een laptop met wifikaart, kan zomaar op het netwerk komen van die mensen en naar internet toe dus hetzelfde publieke adres hebben.[/quote:0927c3a580]
  En die wardriver weet dan bij welke ruitervereniging de dochter van de eigenaar van het WLAN zit? Kom nou…

  OP: theoretisch is het mogelijk, maar 't is bijzonder onwaarschijnlijk dat het niet van die pc komt. Of het niet van die persoon afkomt weet je natuurlijk niet: effe je pc alleen laten en een klierig broertje kan je zo zwart maken…
 • [quote:70045d5ec4="rolfb"]En die wardriver weet dan bij welke ruitervereniging de dochter van de eigenaar van het WLAN zit? Kom nou…[/quote:70045d5ec4]Die Wardriver kan ook een vervelend buurjongetje zijn. Dat is m.i. net zo waarschijnlijk asl een wagenwijd openstaand WiFi netwerk. Wel eens een rondje in een willekeurige woonwijk gedaan? Mensen gaan over het algemeen buitengewoon slordig met WiFi netwerk instellingen om.

  Maw, idd kan het best zo zijn dat het wel degelijk van de betreffende PC komt, maar dat hoeft zeker niet persé zo te zijn.
 • [quote:666c5cd2fd="Captain_Kansloos"][quote:666c5cd2fd="rolfb"]En die wardriver weet dan bij welke ruitervereniging de dochter van de eigenaar van het WLAN zit? Kom nou…[/quote:666c5cd2fd]Die Wardriver kan ook een vervelend buurjongetje zijn. Dat is m.i. net zo waarschijnlijk asl een wagenwijd openstaand WiFi netwerk. Wel eens een rondje in een willekeurige woonwijk gedaan? Mensen gaan over het algemeen buitengewoon slordig met WiFi netwerk instellingen om.

  Maw, idd kan het best zo zijn dat het wel degelijk van de betreffende PC komt, maar dat hoeft zeker niet persé zo te zijn.[/quote:666c5cd2fd]
  Ze hebben geen Wifi maar ADSL. Dus de buurjongen of wardriver zal het wel niet geweest zijn.
 • ze hebben dus totaal geen draadloos netwerk.
  dan kan alleen door wisselende ip adressen van de provider een ander het ip adres krijgen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.