Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ADSL wanadoo-lite en kpn verbinding steeds weg.

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Hallo

  Ik begin nu zo langzaam helemaal gek te worden.
  5 weken geleden hebben we op mijn werk adsl wanadoo-lite genomen, een speedtouch510 modem. Maar adsl wil maar niet correct werken.
  Kpn heeft alles al gecheckt en vernieuwd, zoals een nieuw modem neergezet, de printplaat vervangen, instellingen van computer gecontroleerd enz enz enz. Je kan het zo gek niet noemen of kpn heeft het al gedaan.
  Soms doet ie het 5 dagen en dan stopt hij er weer mee. Als je dan de verbinding van de ethernetkaart (lan) de verbinding verbreekt en daarna weer verbinding maakt dan doet hij het weer even en met even bedoel ik dus een minuutje of zo.
  Virussen heb ik niet, spyware ook niet. Nu zou vandaag wanadoo ons een nieuw ip nummer toekennen om te kijken of dat het misschien is… maar ook dat is het niet.
  5 weken en nog steeds niet optimaal kunnen internetten pffffffffffffffffffffff.
  O ja er komen in de israkast 2 analoge lijnen binnen, 1 is van de telefoon en de andere is van de fax. maar het is geen isdn. die 2 lijnen worden tot 1 gemaakt in de israkast. aarna komt er dus 1 kabel uit waarvan 2 draden van de fax zijn en 2 van de telefoon. De faxdraden heb ik om de splitter heen laten gaan want die moest niet gesplist worden.
  Heeft iemand misschien nog een tip voor me? Zie ik iets over het hoofd? O ja ik heb er ook al even 2 andere computers aangehangen die het thuis op een andere adsllijn gewoon doen. Maar daar dus niet. Ik weet het echt niet meer maar begin er behoorlijk ziek van te worden.
  Heeft iemand de gouden tip???????? :(

  groetjes van Evelyn
 • Blijven de faxlijn en de telefoonlijn als ze "tot 1 worden gemaakt in de ISRAkast" wel fysiek gescheiden?
  Anders zou misschien een binnenkomende / uitgaande fax (wat niet heel vaak gebeurt?) de ADSL verbinding kunnen storen.
  Check dus de "electrische onafhankelijkheid" van de 2 lijnen.
 • Voor zover ik weet zijn de fax en telefoon gescheiden. De storing hebben we de hele dag door en dus niet alleen als de telefoon gaat of als er een fax in en uit gaat.
  Bedoel je dat?
 • als de faxlijn niet wordt geregeerd door een eigen telefoonnummer, lijkt mij dat de splitter moet zitten vóór de splising van fax en telefoonlijn.
  als er wel sprake is van een lijn voor het telefoonnummer en een lijn voor het faxnummer dan zie ik niet in waarom dat geheel tot één lijn wordt gemaakt. wellicht zijn daar verkeerde dingen met elkaar verbonden?
 • De faxlijn heeft een eigen analoog nummer, en als er dus een fout in de isra zit vraag ik me af waarom de kpn daar nog niet aan gedacht heeft.
  Ik zal het hun nog eens voorleggen, dat ze maar eens goed naar die verbindingen in de isra moeten kijken die al 19 jaar geleden is aangelegd.
  Tot zo ver in ieder geval bedankt voor de hilp.
  Ik zal jul;lie vertellen hoe het af gaat lopen.

  vg Evelyn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.