Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

e-mailen met Chello

Anoniem
avandenberg
6 antwoorden
 • Het lukt mij opeens niet meer om mijn mail optehalen met outlook express; gek genoeg gaat versturen wel! Mijn provider is Chello. Bij het ophalen vraagt hij opeens mijn login en wachtwoord, hoewel dat "onthouden"zou moeten worden. Als ik dit invul, komt er een schermpje, dat er geen verbinding met de pop.chello.nl gemaakt kan worden. Weet iemand raad? Dank Arie
 • Gebeurt bij mij een enkele keer ook wel eens. Soms voor slechts één account, soms voor allemaal. Blijkbaar "een bitje omgevallen" bij het opstarten, want na opnieuw opstarten is het bij mij altijd weer hersteld. Gebeurt me te sporadisch om me er druk over te maken.

  Jan de Boer
 • helaas gaat het bij mij niet weg na opnieuw opstarten, maar dank voor je reaktie, groet arie
 • Je hoeft tegenwoordig bij chello geen pop acount te gebruiken. Probeer het eens met "mail.chello.nl".
 • Dat is volgens mij alleen maar een naam, het blijft servertype POP3 voor ontvangen en SMTP voor versturen.
  De oude servernaam, b.v. in mijn situatie pop2.arnhem.chello.nl, bestaat echter nog wel terdege, en werkt nog feilloos. Het is me niet bekend of het verschillende kanalen zijn bij Chello, of alleen maar aliassen. Dus het is het proberen waard.

  Wat soms nog wel eens wil helpen (zie eerdere reacties in dit forum op soortgelijke stuaties), is in het tabblad Servers de inlognaam en password even opnieuw in te vullen.
 • Via pop en smtp gebruik ik nu mail.chello.nl, waarna je naar de juiste mailserver gaat. Dit gaat bij mij al tijden probleemloos. Voorheen ging ik ook via arhem. Dus het is niet zomaar een naam, maar terdege een mailserver van chello.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.