Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

verschil tussen alias en forward

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Wat is het verschil tussen deze twee functies? In beide gevallen wordt de mail doorgestuurd naar een ander adres.
  Is het misschien alleen een technisch verschil?
 • Een alias hoort bij een specifieke inlognaam van je internetaccount. Vaak kan je meerdere aliassen aanmaken. Bij XS4ALL kan je bijvoorbeeld 5 mailboxen aanmaken en voor elke mailbox kan je nog eens 10 aliassen maken. Mail gestuurd naar een alias komt in de mailbox waar deze alias in aangemaakt.

  Forwarding is het doorsturen van e-mail naar een ander e-mailadres, dat kan zelfs naar een hotmail account of van een andere provider.
 • De functies die je noemt kunnen zowel aliassen als forwards voor zover ik weet. Een alias kan ik naar een Hotmail-account laten verwijzen.
 • [quote:57e306bf5f="yolk2003"]De functies die je noemt kunnen zowel aliassen als forwards voor zover ik weet. Een alias kan ik naar een Hotmail-account laten verwijzen.[/quote:57e306bf5f]

  Ja een alias kan je forwarden naar een Hotmail-account. Dat is dus forwarden.
  Als ik bij bijvoorbeeld XS4ALL een mailbox heb met inlognaam KEES dan heb ik een e-mailadres KEES@XS4ALL.NL. Ik kan nu ook extra aliassen aanmaken bijvoorbeeld KEES1@XS4ALL.NL, KEES2@XS4ALL.NL enzovoort. Alle mail van die aliassen komt in de mailbox KEES. Nu kan je elk van die aliassen en ook het e-mailadres KEES@XS4ALL.NL forwarden naar bijvoorbeeld een Hotmail-account.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.