Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Internet via KPN en email via Wanadoo en Outlook 6

Anoniem
Leo S
9 antwoorden
 • Kennis van mij internet sinds kort via KPN, daarvoor Wanadoo. Heeft wel zijn email account via Wanadoo aangehouden. Maar wil deze via Outlook beheren.
  Ik heb een nieuwe account aangemaakt, op basis van de Wanadoo gegevens, gebruikersnaam, wachtwoord, pop3 en smtp.
  Maar gebruikersnaam, danwel wachtwoord worden niet herkend. Post wordt ook niet verzonden.
  Als echter rechtstreeks via Wanadoo wordt verzonden,vraag niet hoe, mondelinge informatie die ik heb, dan lukt dit wel. Dus de Wanadoo account is wel funktioneel.
 • Voor de pop3 gegevens vul je de gegevens van het pop3 account in (dus gebruikersnaam en wachtwoord van Wanadoo) als SMTP server, vul je de server van je ISP op, dus KPN, geen gebruikersnaam/wachtwoord.
 • Sinds kort geeft Wanadoo alleen maar toegang tot hun POP-servers als je op het netwerk van Wanadoo zit. Voor "buitenstaanders" is het dus niet mogelijk om met POP3 de mail op te halen bij Wanadoo.
 • Bedankt Venzent, maar waar haalt mijn kennis de SMTP info vandaan?
  Heeft bij KPN geen emailadres, heeft dit niet gedaan, ervan uitgaande, dat hij zijn Wanadoo emailadres blijft gebruiken.
  Misschien een simpele vraag, maar ik moet het ook weer doorbrieven aan betreffende persoon. En in deze materie ben ik niet zo nadrukkelijk thuis.
 • Als ik het verhaal van Leo S lees, dan zal je je kennis het slechte nieuws moeten brengen dat het niet kan……Of hij moet een hotmailadres of Yahoo nemen en via de webinterface van wanadoo alle mail moeten laten forwarden naar dit adres.
 • Mijn reaktie en die van Leo S hebben elkaar gekruist. Mijn vraagstelling dus achteraf overbodig.
  Ik had mijn kennis al in overweging geveven, om een emailadres/account te nemen bij KPN. Ik had zelf gedacht, dat hij deze wel gehad zou hebben bij zijn internetabonnement. Kan hij alsnog deze aktie ondernemen.
  Bedankt voor jullie reakties :wink:
 • Als je kennis gebruik wil blijven maken van POP3-mail, zal hij een e-mailadres aan moeten vragen. Dit kan als Direct-ADSL gebruiker bij Planet voor 2,95 per maand.
 • Ok, ik zal het hem melden!
 • als hij direct adsl van kpn heeft dan moet de volgende smtp mailserver werken:
  smarthost.direct-adsl.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.