Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

e-mail filtering

Anoniem
KeesA
8 antwoorden
 • Ondanks een spamfilter krijg ik nog gigaveel e-mailtjes van diverse sexsites… kan ik die in Outlook 2003 op een of andere manier eruit filteren door het opgeven van niet gewenste woorden in m'n te ontvangen e-mails ??
 • ik heb hetzelfde probleem, maar ik kan je niet helpen. Berichtregels maken heeft maar ff zin, bij mij werkte ze een week, daarna blokte ze steeds minder. Die gasten zijn heel goed in steeds weer nieuwe foute spellingen te maken, waardoor er dan weer van alles doorheen komt.
 • Een paar mogelijkheden:

  - Spamfilter bij je provider nemen. Heeft mij een half mensenleven (ergernis+tijd) opgeleverd. Ook niet 100% zeker, maar bij mij toch zeker 87%

  - Ander -eigen- spamfilter nemen. Liefst zelflerend. Heb van anderen goede ervaringen meegemaakt met SpamBayes, dat zich in Outlook nestelt. Spam markeer je als spam en de volgende keer heeft het progje geleerd de boel weg te flikkeren. Eerst even werk met het markeren van ongewenste mail, maar na korte tijd zie je de hoeveelheid rotzooi in snel tempo afnemen.
 • Ik heb m'n spamfilter bij mijn isp op zeer sterk staan en deze heeft het ook héél lang goed gedaan maar de laatste maand is het alsof het spamfilter afstaat….
 • Dan weer 2 opmerkingen :D

  1. Reclameren bij je provider. Dat er wat tussendoorglipt is normaal, maar mijn ISP Wanadoo (er wordt veel op ze gekankerd, maar dit doen ze uitstekend) laat maar 3-4 stuks per week door. Daar is mee te leven, niet?

  2. Bovenop je ISP filter een Bayeaans filter, een lerend filter in je Outlook zetten. Als de provider het niet goed doet, dan maar zelf doen.

  Het instellen ven Outlook zelf is onbegonnen werk. De rotzakjes die verzenden zijn fulltime bezig zich te transformeren en het kost je 50X zoveel tijd je Outlook in te stellen als dat het gewis je tijd kost.
 • Vraagje hoe kom ik aan zo'n Bayeaans filter?
 • Nog één kleine opmerking:
  TS heeft zijn e-mailadres in z'n profiel staan. Niet zo verstandig, want dat vraagt gewoon spam.

  [quote:ccae9a2648]Het instellen ven Outlook zelf is onbegonnen werk. De rotzakjes die verzenden zijn fulltime bezig zich te transformeren en het kost je 50X zoveel tijd je Outlook in te stellen als dat het gewis je tijd kost.
  [/quote:ccae9a2648]Klopt wel een beetje, zeker wat betreft afzenders.
  Met trefwoorden in de onderwerpregel valt nog wel wat te filteren. Ondanks dat ze ook daarin op hun stumperachtige manier slim menen te zijn door steeds opnieuw andere opzettelijke spelfouten te bedenken. De woordkeuze in die vullis is nl. doorgaans niet zo rijk.

  Desondanks glipt er toch nog wel wat door, want alles filteren is inderdaad onbegonnen werk. Ik laat daartoe door een andere filterregel alles wat niet afkomstig is van bekenden meteen verplaatsen naar de map verwijderde items. Wat daarin nu verschijnt (hooguit 10 per dag), daar kan ik zonder uitzondering onmiddellijk aan zien wat spam is. En meestal is dat dan de hele map. Eén druk op de knop en weg zijn ze.
 • Kijk ook eens naar 3rd party plug ins voor outlook die op basis van regels en lists blocken.

  Je zou ook mailwasher eens kunnen proberen, maar dat vereist weer een extra handeling.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.