Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Help!! zit ik vast aan een voorinschrijving???

Anoniem
teacher
3 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb 2 maanden geleden een voorinschrijving gedaan bij tweakdsl voor adsl2, er stond toen vermeld dat adsl2 in midden juli beschikbaar zou worden gesteld. Nu op het moment weten ze nog steeds niet wanneer ze kunnen leveren. Nu heb ik bij versatel geinformeerd en die kunnen me adsl2 in september leveren. Alleen nu zegt tweakdsl dat ik me heb ingeschreven en dat ik daar niet meer onderuit kan. Maar wanneer gaan ze eindelijk leveren, volgend jaar????? Weet iemand of ik onder zo'n voorinschrijfcontract uit kan als het te lang gaat duren???

  M.V.G

  Gvbeem
 • Ik neem aan dat op het betreffende formulier de inschrijfvoorwaarden staan. Hieruit zou dus moeten blijken of je nog onder deze transactie uit kan. Een voorinschrijving duidt m.i. zelfs nog niet op een officiële overeenkomst en zou je er dus nog onderuit moeten kunnen.
  Als de voorwaarden niet bekent zijn moet je aan hun maar eens de leveringsvoorwaarden vragen.
 • Jazeker dat een voorinschrijving bindend kan zijn!
  Maar…
  als de andere partij (hier de ISP) zich niet houdt aan de afspraken (leveren vanaf ca juli) dan kan je op basis daarvan de overeenkomst ontbinden, tenzij in de "kleine lettertjes" staat dat de levering later kan geschieden.

  Stuur ze een brief, waarin je aangeeft dat je levering eist vóór (vul hier een redelijke termijn in, zeg 2 of 4 weken na nu), en dat je anders hen in gebreke stelt.

  Leveren ze niet voor die termijn, brief sturen dat ze in gebreke zijn en dat je de overeenkomst ontbindt.
  Alles schriftelijk, liefst aangetekend doen.

  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.