Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

"grote" mails krijg ik niet verstuurd bij Chello

Anoniem
None
12 antwoorden
 • de laatste tijd heb ik problemen met het versturen van e-mails met foto's er in (in de tekst opgenomen). Ze zijn zo ongeveer 1 Mb groot. De eerste twee of drie worden wel verstuurd, maar dan krijg ik de melding dat mijn ISP (Chello dus) de verbinding heeft verbroken. Als ik niks doe, lukt het soms alsnog één mail te versturen, maar daarna krijg ik soms zelfs de melding dat mijn mail door de ISP is geweigerd. Verschrikkelijk vervelend, want ik verstuur nogal eens foto's op deze manier.
  Ik gebruik Outlook (.pst file is kleiner dan 2 Gb, dus daar ligt het niet aan) en Chello's helpdesk munt uiteraard uit in snelheid van beantwoorden …
  Iemand een idee wat er aan de hand is en hoe het te verbeteren?
  Groeten,
  Dick
 • bij accounts de time out van de server verhogen?
 • [quote:1683bd1b8d="teacher"]bij accounts de time out van de server verhogen?[/quote:1683bd1b8d]
  Mogelijk. Zal het eens proberen! Maar eigenlijk is dat te gek bij een kabelverbinding met hoge uploadsnelheid …
  Maar dank voor het antwoord!
 • Ik had de time-out verdorie al op het maximum staan (10 min.) Volgens de verwachting moet je dan 600x500kb= 300 Mb kunnen verzenden. Zelfs met een tiende daarvan zou ik al tevreden zijn …
  Dick
 • hmmm..

  Heb je dit alleen bij je chello mail? Of als je bijvoorbeeld een yahoo of google mail gebruikt, heb je het dan ook?

  Laatste optie: eigen smtp gebruiken:
  http://www.softstack.com/freesmtp.html

  t.
 • als eerste: dankjewel voor je rappe reacties!

  En nee, als ik het via mijn andere accounts doe heb ik nergens last van, behalve van teveel tikken op mijn ISDN-lijn. Via hotmail heb ik het niet eens geprobeerd en dat is natuurlijk ook een optie!

  Maar weet je, ik heb last van nieuwsgierigheid: ik wil weten hoe dat komt.

  Nu ben ik ook een tikje achterdochtig t.o.v. Chello, want ze hebben me al eens van phishing van de Postbank beschuldigd. Onterecht overigens! Ik had toen ook een serie foto's die ik wilde oversturen en had dus nogal wat e-mails gegenereerd (een stuk of 20) en de Chello-jongens hadden - na de klacht van de Postbank - iedereen die op ongeveer dat moment actief was op het Chello-net maar een mailtje gestuurd dat ze van abuse werden beschuldigd. Pas toen ik vroeg om bewijzen, kwam de aap uit de mouw … Vandaar mijn achterdocht.

  Terug naar mijn probleem: het lijkt me toch een normale zaak dat ik als abonnee op "Classic" van Chello a raison van 49.50 euro per maand enkele tientallen megabytes via e-mail kan versturen?

  Ik heb de voorwaarden eens goed nagelezen, maar de slimmerds doen twee dingen: ze garanderen geen minimumsnelheid en ze hebben het alleen maar over het ONTVANGEN van e-mails die niet groter dan 5 Mb mogen zijn.
  Als ik concludeer dat ik dan waarschijnlijk ook mails ter grootte van 5 Mb moet kunnen versturen, lijkt me dat toch niet overdreven…

  Overigens heb ik nergens last van als ik via een FTP-programma tientallen megabytes moet uploaden naar mijn website - en dat gaat natuurlijk ook via Chello.

  Gevolg is dat ik vrees dat ze wat merkwaardig met hun e-mailprogramma omspringen daar (soms ontvang ik mijn mail dubbel en een doodenkele keer zelfs drievoudig…)

  Ik heb wat mailtjes naar Chello's helpdesk gestuurd en het zal wel een tijdje duren voordat ik antwoord krijg want ze zijn errug traag daar …

  Ik zal je laten weten wat ze zeggen t.z.t.

  Groeten en nogmaals dank voor je aandacht!,
  Dick
 • ik vergat nog: bedankt voor die Free SMPT Server!
  DB
 • Is een bekend probleem bij Chello. Bij een van mijn vrienden hebben ze sinds begin dit jaar ook "geknepen" zal ik maar zeggen. Ik wissel nu grote mails via Gmail met hem uit.
 • pm me maar als je ook een gmail adres wil
 • effe advocaat van de duivel spelen:
  mail is helemaal niet bedoeld om grote files mee te verzenden, doe dat dan ook niet.
  Gebruik een ftp server, of plaats je foto's op je homepage en mail een link naar de ontvangers.

  Rolf
  (die het zelf ook doet hoor, maar bij te veel/grote files gebruik ik bovenstaande opties)
 • Je mail mag max. 5mb groot zijn dus mocht je bijlage + mailbody groter dan 5mb zijn dan wordt het geweigerd.
  Een anonieme smtp (of eigen smtp) zijn goede alternatieven, maar mail is zoals Rolfb al opmerkte natuurlijk niet bedoeld om grote bestanden te versturen.
  Daarnaast is het ook nog eens zo dat mails met bijlagen > 1mb met een lagere prioriteit verstuurd worden.
 • Is het zippen van de foto's voordat je ze verstuurd geen opties? Als je .pst files zomaar gaat versturen worden deze wel vaker geweigerd is mijn ervaring.

  Probeer het eens zou ik zeggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.