Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

E-mailberichten opslaan

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Weet iemand welk bitje hier is omgevallen?
  Ik gebruik voor mijn e-mail Outlook Express 6, zonder verdere hulprogjes, en dat wil ik ook zo houden.
  De mailtjes die wij willen bewaren slepen we naar een speciaal daarvoor gemaakte set mappen die we dan even openen in de verkenner, om vervolgens de betreffende berichten met de muis naar die map te slepen. Dit worden dan zoals bekend *.eml bestanden. Functioneert naar volle tevredenheid. Reuze handig, want je kan meerdere berichten tegelijkertijd selecteren en verslepen.
  Alleen nu plotseling werkt dit niet meer, hoe we ook slepen (met twee man sterk :D ), ze verschijnen gewoon niet op hun bestemming. Wat wel werkt is de methode van één voor één openen en vervolgens via menu "Bestand/Opslaan als" kopiëren naar de gewenste map. Op zich geen ramp, er zijn ergere zaken, maar kloppen doet het niet. Mijn systeem is clean. Geen virussen, geen spyware.
  Herkent iemand dit verschijnsel?
 • oe is onderdeel van ie, en sommige instellingen moet je in ie regelen.
  in ie vind je internetopties-tabblad beveiliging-aangepast niveau iets dat te maken heeft met in-/uitschakelen van slepen/kopiëren/plakken.
  wellicht zit het hem daarin?
 • Bedankt voor het meedenken, maar daar ligt het niet aan. Die optie staat daar inderdaad, maar is goed ingesteld en gewoon verslepen van map naar map werkt wel.

  Edit:
  En heel merkwaardig, omgekeerd, d.w.z. terugverslepen uit een map op de HD naar een postvakmap in Outlook Express lukt wel!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.