Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

FTP server op router?

Anoniem
rolfb
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik hoorde ooit dat je een FTP-server kan maken op je router.
  Als dit mogelijk is, lijkt het me wel handig om te weten hóe je dat doet, dus als iemand zo aardig zou willen zijn mij dat te vertellen? Ik heb een Sweex Annex B router.

  Grtz,

  Ripper
 • Dat is in dit geval een fabeltje. Je kunt wel via NAT doorlussen naar je PC. Een ftp server op een router is alleen mogelijk, als die router zelf een computer is. Je kunt bijvoorbeeld clarckconnect op een pc installeren, waarna die o.a. als router (en als ftp server) in te zetten is.
 • Ok, bedankt, weet ik dat ook weer
 • [quote:fd2920664f="gerben"]Een ftp server op een router is alleen mogelijk, als die router zelf een computer is. Je kunt bijvoorbeeld clarckconnect op een pc installeren, waarna die o.a. als router (en als ftp server) in te zetten is.[/quote:fd2920664f]
  Niet helemaal waar:
  ik heb een Zyxel prestige 650 en deze heeft een ingebouwde FTPserver. USB stick erin prikken en gaan.
  Dus het kan wel, maar is afhankelijk van welke router je hebt.
  Zoals wel vaker dus: RT(F)M. :-?
 • Ah, dat is weer nieuw voor mij. Ik wist wel van printservers in routers. Maar ja, een router is eigelijk ook al een klein computertje, met eigen os en software ingebakken. Dus een ftp server is technisch sowieso mogelijk. Zij het dat dit bepaald geen standaard functionaliteit is van de gemiddelde hardware router.
 • Een hoop routers draaien standaard een eigen ftp-servertje, dit is echter bedoeld voor het uploaden van de firmware. Deze wordt door mensen nog wel eens aangezien voor een volwaardige ftp-server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.